21 Eylül 2012 Cuma

Kendime Not # 4



 Bu gün Nota'nın bir fotoğrafını gördüm feysbukta. Ondan size daha önce de söz etmiştim. (şurada) Çok güzel gülmüş, insanın içini ısıtıyor böyle. Sonra dayanamadım "Ne güzel gülmüşsün lan, içim ısındı, bir enerjikleştim!" dedim. Ah, bir insanın enerjisi bitmez mi hiç, onunki bitmiyor sanki. Sonra konuşmaya başladık. IAMX konserine geliyor musun diye sordu. "Tabii ki gelmiyorum" dedim. Sonra sebebini sordu, aslında heeeep aynı şeyler. Benim saçmalıklarım, içimde gençlik adına bir bok yok! Neyse "Anlat, dinlerim" diyince itiraf ettim sorunun "asosyal ve şapşal" oluşum olduğunu. Verdiği cevap şu oldu: "Ağzına sıçarım! Bir yere gitmezsen tabii asosyal olursun!" 

Sonra beni konser için İstanbul'a kaçmaya iknaya çalıştı. Sonra "Ebru ile Ankara'da gitme ihtimali bahanesi" ile sıyrıldım işin içinden.

Nota gibi, hayatın ortasına atlayabilen insanlara imrenmişimdir hep. Her şey için, yaşamak için, eğlenmek için bir bahane bulurlar. Çalıkuşu'm anlar ne demek istediğimi. Ben mesela, basit bir arkadaş buluşmasını bile gözümde büyütür, bir türlü gitmek istemez, kaytarmak için binbir bahane bulmaya çalışır, çoğunlukla da bulurum. Oysa böyle yaşanmayacağını da bilirim.

Nota konuşurken dedi ki "Kızım çok yanlış düşünüyorsun. Korkularının üstesinden gelemezsen iyi bir hayat yaşayamazsın." Çok da doğru söyledi. Biliyorum. İnsan düşününce gerçek bu evet. Yaşa yani, dolu dolu yaşa. Hata da yap, ne olacak sanki? En sonunda, geriye baktığında gülerek anlatacağın anılar biriktir... Ama bunları eyleme geçirmek benim için, en azından şu an için zor. Tabii bunu aştığım bir zaman olacak. Pratiğe geçireceğim düşündüklerimi ama ne zaman kim bilir...

Neyse işte.
Konuşmamız sonucunda daha az kendimi sıkma, daha çok eğlenmeye çalışma kararı aldım.
Minik, neşeli anılar biriktirmeye çalışacağım.

4 yorum:

  1. çalıkuşu'n o kadar iyi anlar ki bunu, sanırım daha iyi kimse anlayamaz :) o yazdığın şeyleri ben yazmış gibiyim, hem asosyal olmakla kendimi suçlarım hem de bir yere çağrıldığımda gitmemek için onlarca bahane üretirim. içedönüklükle ilgili bu sanırım cessie'm. dışa dönemiyoruz bir türlü :)

    benim de aynı senin anlattığın gibi bir arkadaşım var. hayata sadece eğlenmek ve sosyalleşmek için gelmiş gibi. her ortamda görebilirsin onu. bazen kendime bakıyorum bazen de ona. onun kadar olmak istemem, olamam zaten ama bu şekilde de çoğu zaman zorlanıyorum türlü sebeplerle işte.

    minik, neşeli anlar biriktir cessie'm. birdenbire kendini değiştiremezsin belki ama deneyebilirsin. kişiliğinden ödün vermeden de eğlenebilirsin. sanki birazcık değişiversek biz biz değilmişiz gibi geliyor bana. bundan korkma. sen hep aynı cessie'sin, duyarlı, sevgi dolu, düşünceli ve kendini ifade edemediğinde utangaç bir kız çocuğu oluveren cessie :)

    başarabilirsin biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazcık değişiversek biz olmayacağız gibi gelmiyor bana. Değişim çoğunlukla ürkütücü olsa da o kadar da gerekli olabiliyor kimi zaman. O yüzden, böyle olmaktan hoşnut değilim. Bu dünyada sadece bir kez yaşama fırsatım olacak ve ben onu iyi değerlendirmek istiyorum. Bir şeylerden saklanarak zaman geçirmekten çok sıkıldım.

      Sil
  2. ha haaaa umarım. eğlenmeye başlama kararı alma haaaa.
    :)
    onun için kendini unutman kendinden uzaklaşman lazım ama.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur azıcık kendimden uzaklaşsam zaten :D

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;