22 Ekim 2012 Pazartesi

HAR Üzerine

Görsel buradan.
Har hakkında ne söylesem, nasıl söylesem bilemiyorum, başlamak gerçekten zor ve devamının gelmeme ihtimalinin yüksek oluşu da elimi kolumu bağlıyor. Öte yandan hiçbir yorumda bulunmadan geçmek de istemiyorum.

Murat Uyurkulak ile bu kitap sayesinde tanıştım. Oysa Tol'u yazmış daha önce. Okuyanlar da "Önce Tol okunsun" demişler, öyle olmadı. Görseli aldığım blog yazarı Tol'u okuduktan sonra Har'ın kendisini biraz hayal kırıklığına uğrattığından söz etmiş. Bu yorum beni Tol adına meraklandırdı açıkçası, beklentimi de biraz yükseltti.

Murat Uyurkulak bir ejderhanın mide fesadından vücut bulan bir ülkeyi anlatıyor - ki üzerinden ekşi kokulu dumanlar tütmesi bundandır diyor.

Har'da gerçek, hayali karakterler vesilesiyle anlatılıyor. Yamuk'lardan söz ediliyor, ki aslında onlar biziz. Savaştan dem vuruluyor ki aslında o söz etmek istemediğim bir şey.

Har pek fazla anlatamadığım, mekân değişikliğim ve adaptasyon sürecime denk gelerek sekteye uğrayan, etkileyici, yer yer sarsıcı bir kitap sanki.

Bu yetersiz ve karmaşık yorumdan sonra "okumam" diyecek olursanız, demeyin.
Okuyun. Çünkü zamanın latif bir rüzgâr, hakikatin nazif bir yaprak olduğunu idrak ettiyseniz, hem vakit çabuk geçerdi hem de anlattığınız hikâye güzel olurdu. 
Ve yazar muhtemelen bunu idrak etmişti.

6 yorum:

  1. kapak tasarımını beğenmedim yahu ben:( tabi önemli olan iç güzelliği, zaten bu da benim hayat felsefmdir hiç öyle dış görünüşe bakmam

    (bkz: uydurmanın üst sınırı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tol'un kapağı çok hoşuma gidiyor ama nedense bunu ben de pek sevmedimdi.

      Sil
  2. Tol'u bugün gördüm ben dolanırken kitapçıda. Çok dikkatimi çekmişti.
    Senin zevkine çok güvendiğimi bilirsin Cessie, özellikle Mine Söğüt'ten sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe :D
      Böyle şeyler duyunca bi mutlu oluyorum, bi şımarıyorum. Tol'u çok merak ediyorum. Har biraz gümbürtüye gitti gibi oldu ama farklıydı, etkileyiciydi.

      Sil
  3. konusu ilgince benziyor, duymamıştım.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;