30 Ekim 2012 Salı

S. Darko

Yapım: 2009
Tür: Suç, Dram, Gizem, Bilim Kurgu
Süre: 103 dakika
Yönetmen: Chris Fisher
Imdb Puanı: 3.7
Oyuncular: Daveigh Chase (Samantha),
Briana Evigan (Corey), James Lafferty (Irak Jack),
Ed Westwick (Randy)
 
S.Darko'yu Ankara'ya gelirken otobüste izledim. Donnie Darko'yu ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz ve muhtemelen filmin yarısını anlamadım bile. Ama anladığım kadarı buna yetti ^.^ S.Darko'yu da görmek şaşırtmadı beni. Sanırım bilinç altımın en ücra köşelerine böyle bir devam filmi olduğunu itmişim... Hazır denk gelmişken izleyeyim dedim.
 
Filmde bu kez Donnie'nin kardeşi (ablası diye yazıyor internette ama inanmayın, küçük kız kardeşi, ben ne zaman birinin iliğini emicem diye soran) var karşımızda. Minik Samantha büyümüş, bir tuhaf kız olmuş. Dansçı olma hayali için, kendisi kadar garip olan Corey ile evi terk etmiş. Yolda arabalarının bozulması ile Randy hayatlarına giriyor ve onları yaşadığı kasabaya götürmesi ile olaylar başlıyor.
 
Kasabaya bir meteorun düşmesi Samantha'nın bir takım tuhaf güçler edinmesine neden oluyor ama o aslında bunun farkında değil. Gelecekle şimdiki zaman iç içe girmiş filmde, ölmüş Samantha zırt pırt Irak Jack'i rahatsız ediyor.
 
Anladığım kadarı ile o zavallım da savaşa girmiş, contayı sıyırmış. Donnie Darko'da bir kadın vardı ya hani, ismini unuttum, zaman yolculuğu ile ilgili bir kitabı da vardı. Hah, Irak Jack onun torunu mu yeğeni mi neymiş meğersem!
 
Yine bir çocuk tacizcimiz var filmde, yine cezasını bulamadan bitiyor film.
 
Filmden ya ben hiçbir halt anlamadım, ya da bir sürü mantık hatası var. Bir kere Donnie Darko'da zaman yolculuğu yapabilmek için çeşitli koşulların sağlanması gerekiyordu. Bunda isteyen istediği an istediği zamanda -.- Bir o ölüyor, öbürü onu diriltiyor bir öbürü ölüyor ötekini diriltiyor. Saçma sapan bir son oluşturmuşlar.
 
Yönetmen değişmiş ama senaryo yazarı aynı. Neden böyle saçmalamış bilemedim. Paralel evrenleri ve izafiyet teorisini araştırdıktan sonra tekrar izleyeceğim.
 
Filmi pek sevmediğim için bol bol spoiler verdim. Bunu yazının sonunda söylemem de bir hoş oldu, biliyorum. 
 
 


6 yorum:

  1. ayy devam filmi mii!!!

    haberim yoktuu cessiem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İvet devam filmi yapmışlar ama batırmışlar biraz.

      Sil
  2. d darko iyiydi.
    bunu biliyom ama izlemedim.
    ama izlemeliyim tebi.
    saçma olsa da.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki ben anlamadım. bilemedim Deep :(
      saçma olmamalıydı.

      Sil
  3. aaa bunu bilmiyordum cessie! çok şaşırdım şu an ama allahtan kırmızı yazını erken gördüm ve spoilerden korundum eheh

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;