19 Kasım 2012 Pazartesi

ay nasıl mutluyum nasıl gerginim!

Negzel not tutmuşum *.*

  • Bu gün bi yandan nasıl mutluyum, bi yandan da nasıl gerginim anlatamam yea! Bunun sebeplerine geleceğim.
  • Bu gün Ankara çok soğuktu çok üşüdüm.
  • Bu gün genel biyoloji ölüm gibiydi. Bize ne anlatacaklar bilsek de hazırlıklı gitsek bari. Her hafta başka bir hoca geliyor, konusunu anlatıyor gidiyor. Kimse de kendinden sonra ne anlatılacağından haberdar değil. -.- 
  • Buna rağmen genel biyolojiden çok fazla korkmuyorum, ona düzenli çalıştım.
  • Neyse, bu gün mutluyum çünkü bu gün botanik labı vardı. Ve mutlu olmamdan anlayabileceğiniz üzre güzel geçti. *.* 
  • Bir kere yarın moleküler vizem olduğu içün (ilk vizem! ) oturmayı akıl ettim. Eve pert bir halde gitmeyeyim ki çalışabileyim dedim.
  • Sonraa... bu gün çok fazla örnek incelemedik. Bence bu lab kolay ve yormayan bir labdı. Kolay derken her bişeyi mükemmel yapıyorum da sanmayın, yorucu değildi anlamında dedim onu.
  • Sonra Çiğdem (adı bu sanırım) hoca ismimi öğrenmiş!!! Ben 326154378 gün sevinirim olum buna! Zaten çok seviyorum onu. 
  • Bir de bu gün Çiğdem hocaya rezil oldum. Evet ironi yaşam biçmim. İnsan sevdiği hocanın dersinden geçer, sevdiği dersi çok iyi yapar ben... Fiziğe bayıldığım halde mesela bir fizik yazılısından üç alabilmiş değilim. Ya ikiydi ya birdi. Geometriyi sevmeme rağmen karneme 1 düşürmeyi başarmıştım. Gelenek bozulmadı! Çok sevdiğimi iddia ettiğim Çiğdem hocaya pek güzel rezil oldum O:)
  • Cyperus alt epidermisinden aldığımız örneği incelerken ( çok pis de hava atarım! ^^) -ki basit geçit görmeye çalışıyorduk- dedim bir gördüm madem, hocaya da göstereyim. Bir de nedense hep teyit ettirme isteği oluyor içimde. Hani yanlış mı anlamışım, hiç alakası olmayan bi şeye mi bakıyorum (gerçi bu örnekte çok barizdi görmem gerekeni gördüğüm), OLMASI GEREKTİĞİ KADAR İYİ KESİT ALABİLMİŞ MİYİM (çünkü kalın olursa üşenmeden en baştan alıyorum) diye soruyorum hep. Neyse geldi hoca baktı örneğime. Sonra "Ben bir şey daha gördüm orda, siz de gördünüz mü?" dedi. Ben de "Ne gördünüz ki hocam? Bir sürü şey gördüm ben ama aynı br sürü şey mi bilemedim" tarzı bir şey dedim. O da "Gel bak" dedi. Baktım hiç ilginç bişe göremedim. Hücreler mücreler yani. Hocanın dikkatini ne çekti anlayamadım hiç. Sonra hoca "Ne gördün?" dedi. Ben de "Kesin en görmediğim şeyi görmüş olmam gerekiyodu" diye düşünerek "ARA LAMEL Mİ?" dedim. Hocanın bi bakışı vardı *.* Hemen "Tamam bi bi daha bakayım" diye geçtim başına. "STOMA görmen gerekiyor" demesin mi?! "Stoma mı? Burda stoma y- aaaa gördüm!" gibi bir diyalog gerçekleşti aramızda. *.* Utanıyorum. 
  • Ama adımı öğrenmiş. *.*
  • Bi de soğan kök hücremde bikaç metafaz, birkaç anafaz yakalamayı başardım.
  • Mikroskobum da kötüydü. Bir daha 30 numaralı mikroskop alınmayacak.
  • Sonra bir de haftaya değil sonraki hafta ilk pratik sınavım var! Hoca bir anlattı, ah onun psikolojik yükünü taşıyabilecek miyim ben?! 30 mikroskoptan söz etti 30! Biz 30 örnek bile incelemedik *.* Hallam.
  • Yarın moleküler vizesi var. Ona çalışıyordum aslında ben. Notlarımı okuyordum. Sonra şu şarkı çıktı telefonumdan eyle tesadüfen. Ben de bir gaza geldim, bir düşüncelere daldım. Yine içimden "iyki biyoloji seçmişim" temalı düşünceler yükseldi. Yarın Atıl Hoca'yı arayayım ben bir *.*
  • Bir de bana şans dileyin *.*

4 yorum:

  1. ilk vizene bugün girdin o zaman. umarım istediğin gibi çok çok güzel geçmiştir :)

    ama çok tatlı bir diyalog ki bunu. hiç de rezil olmamışsın. sen daha 1.sınıfsın, meraklı ve öğrenmeye hevesli bir biyolog adayısın ve inanıyorum çok çok iyi bir biyolog, akademisyen olacaksın. iyi ki seçmişsin değil mi? iyi ki :)

    bol şans diliyorum Cessie'm, kolaylıkla anlatırsın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok güzel geçmedi -.-

      Olmamış mıyım? ARA LAMEL dedim ama ya :D Olmuşum gibi geliyor. Evet, hayatımda aldığım en doğru karardı herhalde.

      Teşekkür ederim dileklerin için *.*
      Yarın da var *.* O iyi geçsin.

      Sil
  2. hadiiiii şans hep senden yana olsun.
    alışıyosun yavaş yavaş.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;