23 Aralık 2012 Pazar

Mim

Görsel buradan
Çalıkuşu'm beni mimlemiş. Günlerdir aklımdaydı, bir türlü yapamadım. Ancak fırsat buldum.Kolları sıvadım, yapıyorum.

1-Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?
Mantıklı biri olduğum söylense de karar alırken duygularımın haddini aştığı oluyor sanırım. Ki her telefon konuşmamızda Atıl Hoca "Duygularınla değil mantığınla hareket et" diye uyarıyor beni. O düşünmeden hareket ettiğim bir iki ana denk geldi de ondan. Aslında duygularım bas bas bağırsa da beynimi devreye sokup harekete geçmeden önce düşünebiliyorum çoğu zaman. Bilemedim şimdi.

2-İnsanlar neden mutlu değiller? Neden gözlerinin önündeki mutlulukları görmesini ve şükretmesini bilmiyorlar?
Bunun sebebi mutlu olacak pek fazla şeyin aslında bulunmaması diye düşünüyorum. Belki ben çok olumsuz bir insanımdır ama, diğer insanların mutlu olduğu şeylerde mutlu olunacak bir taraf göremiyorum. Hep daha fazlasını istemeye koşullanmış bakış açımız belki bunun nedeni, belki de ortada mutlu olunası bir şey yok. Ancak şunu da hatırlatmak gerekir ki mutlu olmayış, illa ki bir mutsuz oluş değildir.

3-Çok para harcayıp keşke harcamasaydım ya da almasaydım dediğin bir şey var mı?
iPod'um.

4-Haklı olduğun bir konuda hakkını savunur musun yoksa susmak adalet mi dersin?
Her koşulda hakkımı savunan bir insan değilim. Uğradığım çok minik bir haksızlıksa ve haksızlık eden kişi de pek sevmediğim/umursamadığım biri ise oralı olmam. Ama yaşantımı etkileyecek bir konuda haksızlığa uğruyorsam elbette ki hakkımı savunurum. Aslında ben de Çalıkuşu gibi başkalarının avukatlığını yapmada daha iyiyim. Kendim söz konusu olunca üşeniyor muyum nedir, çok önemli bir şey değilse üzerinde durmuyorum.

5-Tok gözlü müsün yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?
Tok gözlüyüm tabi yea. Napıcam her şeyi. Az olsun, öz olsun *.*

Mimlenenler: Düşlem

8 yorum:

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;