30 Ocak 2013 Çarşamba

Coraline


Yapım: 2009
Tür: Animasyon, Fantastik, Gerilim
Süre: 100 dk
Yönetmen: Henry Selick
Imdb Puanı: 7.7
Seslendirenler: Dakota Fanning (Coraline Jones)
Teri Hatcher (Mel Jones, Öteki anne, Beldam)
Keith David (Kedi), John Hodgman (Charlie Jones, Öteki baba)
Robert Baily Jr. (Wybie)
Fragman

Coraline her nedense Tim Burton imzası taşıdığını sandığım bir filmdi. Ebru'lardayken bir küçük araştırma yapmış ve onun olduğuna dair bir şeyler okumuştuk. Yalan yanlış şeylermiş sanırım. Birebir örtüşmemekle birlikte, tarzı benziyor sanırım. Yani böyle bir film Tim'den de çıkmış olabilirdi sanki.

Yine az önce öğrendim ki Coraline, Koralin ve Gizli Dünya ismiyle Türkçe'ye çevrilen bir kitaptan uyarlanmış. Neil Gaiman yazmış. İsmiyle sık sık karşılaşsam da yazarla tanışma fırsatı bulamadım henüz. Eğer "kitabı alıp sana hediye edebilirim Cessie, sen adresini ver yeter" derseniz, her türlü hediye kabul edilir. ^^

Her neyse. Coraline benim olmam gereken karakter. Benim olması gereken görünümü, bedeni çalmış bir karakter. Mavi saçları, çırpı bacakları... Kesinlikle ben olmalıydım o! Tabii karakterlerimiz de benziyor olabilir biraz. Şimdi biraz oturaklı, efendime söyleyeyim anlayışlı biri oldum ama küçükken biraz hırçındım.

Coraline ailesinin ilgisizliğinden şikayetçi bir çocuk, hepimizin çocukken olduğu gibi. Yeni bir eve taşınmışlar ve burada hiç arkadaşı yok. O yüzden hayli canı sıkılıyor. Bir de kendi işlerinden başını kaldırıp kendisiyle ilgilenmeyen bir aileye sahip olunca biraz boşluğa düşmüş hissediyor kendini.

Boşlukta dolaşan insanları tuzağa düşürmek isteyenler hep olur, bu insanların yaşları kaç olursa olsun. Filmde de böyle. Bir cadı kadın var, bez bebekler yardımıyla çocukların yaşamlarını gözleyip, onlara eksikliğini çektikleri şeylerin tamamlanmış olduğu bir dünya sunuyor. Onları sonsuza dek kendisiyle kalmaları için kandırıyor ve sonra yaşamlarını emiyor.

Coraline da ilk başta bu tuzağa düşüyor. Ama aklını başına çabucak toparlayıp bu cadı kadından kurtulmak, daha önce kaçırdığı çocukların ruhlarını da kurtarmak ve hatta ailesini de kurtarmak için kolları sıvıyor.

Macera dolu, eğlenceli bir film. Karakterler biraz itici biraz da sevimli. Hangisi daha ağır basıyor çözemedim. Ama yine de izleyin derim. Ha bir de, umarım sene içinde bir de kitap yorumu ile çıkarım karşınıza. 
İyi seyirler *.*

11 yorum:

  1. Adres ver Cessie :) hediye edecegim.

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi cok merak ediyorum tatil bitmeden izlerim umarim. :)

    YanıtlaSil
  3. :) Birşeylerim var sana söylenilecek, ne yapmal bilmiyorum... Kitaba söz vermeyeyim, -bulamazsam diye-. Bulursam kesinlikle senindir söz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki lafın belini kırma şeysine tıklayıverip söyleyebilirsin, oradayım şu an.

      Sil
  4. o.O The user is not available right now. You can come back later or you can send an anonymous message. You will be able to see the response.

    YanıtlaSil
  5. Bekliyorum...

    YanıtlaSil
  6. :) biliyooom. eski sen ha :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;