17 Şubat 2013 Pazar


Bazen uyanır, etrafınıza bakar ve yapacak hiçbir şey bulamazsınız. Ben böyle zamanlarda, özellikle dışarıda, okulda veya ev dışında herhangi bir yerde olacaksam ve kendimi hayata karışmaya hazır hissetmiyorsam eğlenecek bir şeyler bulmak isterim. Bu eğlenceyi de genelde diğer insanların davranışlarından temin ederim.

Otobüse bindiğinizi ve bir an için bedeninizin, zamanın ve mekanın dışına çıktığınızı düşünün. Böyle hissettiğiniz oldu mu hiç bilmiyorum, özellikle sıkışık ve boğucu yerlerde başıma gelir benim. İlk etapta ürkütücüdür. Sanki bir insan belgeseli izliyormuş gibi hissedersiniz. Ancak biraz daha dikkat ederseniz bunun eğlenceli yanlarını görebilirsiniz.

Bu gün evden hiç çıkmadım. Ridade ve Sinemis bizdeydi. Bu gece de bizde kalıyorlar. Sinemis günü bizde geçirdi, Ridade sonradan geldi. O geldikten sonra saçma fotoğraflar falan çekmeye başladık, yukarıdaki de onlardan biri. Yani tanıdık insanlarla geçirdim ben bu günü, kendi evimde geçirdim. Az önce bahsettiğim gibi bir durumla karşılaşacağımı, tanımadığım birinin aşina olmadığım bir davranışının beni güldüreceğini ve keyiflendireceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim.

Ani bir kavrayıştı. Evet, insanlar söz konusu olduğunda o söz doğru, gerçekten doğru: Kaçan kovalanır. Kendinize bir kurban seçin. Mümkünse bu çok da önemsemediğiniz biri olsun. Ona içten davranın, onu önemseyin. Feysbukta açık olduğunu görürseniz selam verin veya telefonuna mesaj atın. Davranışlarını gözlemleyin. Sonra da geri çekilin. Aramayın, yazmayın. Kendi haline bırakın. Ama o sizin için "gerçekten" bir anlam ifade etmesin. Onu gözden çıkarın. Hayatınızda varlığı ile yokluğu bir olsun. Bunu yapabildiğiniz an kazanıyorsunuz işte. Bu yalın gerçeğin bir kez daha gözler önüne serilmesi komik, bahsi geçen kişinin değersizliği daha da komik. Gece gece güldüm, böyle şeyler daha sık olmalı.

8 yorum:

  1. fotoları nerden çektiniz ya.
    bardak mı o.
    :)


    son paragrafın manifesto gibi ve öle doğru ki.
    takmayacaksın yoksa popoları kalkar.
    umursamayan hep güçlüdür.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoları şeyde çektik, ımm dur unuttum. Hah baktım tamam, vebcamtoy diye bişiy var, orda. :D

      Öyle olması üzücü ama. İnsan değer vermek ve değer görmek ister. Bunu hissetmek ve hissettirmek daha doğru olmaz mıydı? Ama böyle değil, böyle olmaması üzücü.

      Sil
  2. fotoda ne kadar cesitli duruyosunuz :D

    YanıtlaSil
  3. merhaba deeptoneden geldim sizi takipteyim bende sayfama beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      Önemli olan projemizdi, keşke ona da göz atsaydınız :)

      Sil
  4. böyle şeyler sık olmasın Cessie'm ya.
    neden böyle olur ki bilmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse Çalıkuşu'm.
      Benim için artık üzücü değil, eğlenceli hadiseler bunlar.
      Ne saçma konuştum. Neyse.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;