27 Şubat 2013 Çarşamba

Çekiliş!


Öncelikle, tanımayan, bilmeyen varsa eğer, Pinuccia blogunda okuduğu kitaplara, bu kitaplarla ilgili yorumlarına yer veriyor. Ben onu kitabı anlatış biçimi açısından çok özgün buluyorum, gezelediğim kitap bloglarına pek benzemiyor. (Utku var bir de öyle kimselere benzemeyen :) ) Pinuccia kitap yorumu yaparken kitabı okurken ne yaptığını / ne düşündüğünü de yazıyor neden o kitabı eline alıp okumaya başladığını da. Yine kendine özgü bir değerlendirme sistemi var.

Bir süredir de Yazar Ayları adı altında bir etkinlik yapıyor. Her ay bir yazar seçiliyor ve katılmak isteyenler bu yazarın bir kitabını okuyup bloglarında yazıyor, yorumluyorlar. Blogu olmayanları da konuk ediyor kendi blogunda. Yine onların da yazılarını yayınlıyor. Maksat hep beraber okumak.

Ben böyle toplu okuma etkinliklerini çok seviyorum. Böyle etkinlikler tertipleyen birkaç blog daha biliyorum, Deniz ve Biblio'nun düzenlediği Agatha Christie etkinliğine katılmıştım bu yaz. Bu aralar da Virginia Woolf etkinliği yaptılar, şubat ayı çerçevesi içinde sanırım, ona yetişemedim. Elimde okumadığım bir sürü kitap var, bu nedenle elimde olan yazarlardan birini seçseler hoplaya atlaya katılacağım etkinliğe. Ama yeni bir yazar olunca seçilen, kitapçı yollarına düşüp satın alamıyorum. Annemler artık kızıyorlar :( Önce elindekini bitir, evin her tarafı kitap oldu gibi yorumlar gırla gidiyor.

Pinuccia bu ay bir çekiliş yaparak etkinliği duyurmak istemiş. Bu ay için seçilen yazarın bir kitabını bir kişiye hediye edecekti. Şansa bakın ki o kişi ben oldum! Hemen adresimi verdim, umarım ben Ankara'ya dönmeden -pek olanaklı gibi durmuyorsa da- elime ulaşır. Ehe sevinçliyim, heyecanlıyım!

6 yorum:

  1. Merhaba, bloğumda posta kardeşliği etkinliği başlattım. İlginizi çekerse, siz de davetlisiniz.

    http://delikitap.blogspot.com/2013/02/postcard-kardesligi-etkinligi.html

    YanıtlaSil
  2. keyifle okuyun kitabınızı...paylaştığınız bloglar da çok hoş...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. duymuştum bu etkinliği.
    sizin etkinlik nasıl gidiyor acaba.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi etkinlik? Kitap şeysi iyi gibi. Yine manşetlerdeyiz :P

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;