3 Şubat 2013 Pazar

Pan's Labiyrinth

Yapım: 2006
Tür: Dram, Fantastik, Savaş
Süre: 118 dk
Yönetmen: Guillermo del Toro
Imdb Puanı: 8.3
Oyuncular: Ivana Baquero (Ofelia)
Sergi Lopez (Vidal), Maribel Verdu (Mercedes)
Adriana Gil (Carmen), Alex Angulo (Doktor)
Fragman
Pan'ın Labirenti, Ebru'nun bulup indirdiği, onlardayken defalarca kez izlesek mi diye düşünüp izlemediğimiz bir film. Başta pek sevmedim filmi. "Acaba Ebru sever mi?" diye de düşündüm izlerken, sıkıştırayım da kısa sürede izlesin.

Bu gün o kadar moralim bozuk ki, filmi bahane edip bir güzel ağlasam mı diye düşünmedim değil. Ama şimdi annemlerin keyfini de kaçırmak istemiyorum. Neyse uyumadan önce ağlarım.

Pan'ın Labirenti'nde en en en anlamadığım şey, neden bu kadar iğrenç bir Pan yaptıkları. Oysa ki Percy Jackson serisinden sonra satirlere, efendime söyleyeyim keçilere, doğaya inanılmaz ılımlı yaklaşmaya başlamıştım ben. Benim hayallerimdeki Pan hiç böyle değildi, çok sevimliydi. Filmdeki Pan'ı beğenmedim. Aslında sadece Pan değil, periler, tüm fantastik yaratıkları feci şekilde itici, feci şekilde antipatik. Hoşlanmadım.

Normal karakterler öyle değil ama. Hepsi çok uygun oynadıkları role, bana öyle geldi en azından. General tam general gibi, Mercedes tam Mercedes gibi, doktor tam doktor gibi. Oturmuş yani bildiğiniz. Hof, bilemiyorum. Yine de ben çok sevmedim filmi. Sanki öyküsü, karakterleri çok güzeldi ama bunları bu şekilde aktarmak çok yanlıştı. Hani oyuncular bu kadar iyi seçilmişken bile olmamış bir şeyler vardı sanki, insanı izlerken rahatsız ediyordu. Gerçi huzursuz bir zamandı anlatılan, huzursuz edici bir ortam kullanılması normaldi belki.

Böyle anlatacağım aman aman bir şey de yok nedense. Beni çok etkileyen bir sahne, çok dikkatimi çeken bir olay, hiçbir şey yok. İlginç bir filmdi. Yazdıklarım yüzünden ön yargıya kapılmadan izlemenizi tavsiye ederim. Sonra siz de kendi görüşlerinizi yazarsınız, çok beğenen biri çıkar belki, fikir alış verişi olur falan filan.

4 yorum:

  1. Pan'ın Labirenti en sevdiğim film, bende yeri apayrı. Gerek müziği, gerek Ofelya'nın duyguları.. Zevk meselesi tabii, ben filmi her şeyiyle çok sevmiştim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya. Bana da Ofelya dışında hemen her şey itici geldi.

      Sil
  2. hatırlamadım bakıycim.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;