23 Şubat 2013 Cumartesi

Projemizle İlgili Gelişmeler


Projemizin açılış toplantısını geçekleştireli çok oluyor, ben şimdi yazmaya fırsat buluyorum. Böylece hem ilk günümüzü anlatayım hem de proje ile ilgili yeni gelişmeleri de aktarmış olayım istiyorum. Biliyorsunuz, Ulusal Ajans destekli bir proje yütürüyoruz, Kitap Kapında: Aktif Okur / Aktif Vatandaş 1.2 AB Gençlik Girişimleri projemiz başarıya ulaşıyor ve insanlarca duyuluyor, bu bizleri çok mutlu ediyor.

Söğütlü'de geçirdiğimiz ilk gün hayatımız boyunca unutmayacağımız bir deneyimdi bizim için. Defalarca kez söyledim zaten, söze hep böyle başlıyorum. Başka türlüsü de olmaz herhalde. Büyük bir hızla afişlerimizi asmış, bize verilen küçük odayı hazırlamış ve çocukları içeri almıştık. Esasında onlar kadar biz de afallamış vaziyetteydik. Oradaki minik kalabalığa bakıp "Biz ne diyeceğiz? Ne yapacağız?" diye fısıldaşıyorduk kimselere çaktırmadan. Tabii Volkan Hoca ve Emine Hoca'nın yardımları, yönlendirmeleri ile, bir anda çocuklarla kaynaşmış bulduk kendimizi. İlk gün, belki de amacımızın ne olduğunu doğru anlatabilmek, kendimizi iyi ifade edebilmek açısından önemliydi.

Küçük gruplara ayrılıp çocuklarla konuştuk. Onlara kitap götürmek istiyorduk, evet ama bunu yaparken onların isteklerini göz önünde bulundurmak zorunda olduğumuzu da hissediyorduk. Çocukları kitapla tanıştıralım derken seviyelerinin üzerinde veya beğenilerinin dışında, onlara ağır gelecek kitaplar vererek onları okumaktan soğutmak istemezdik. O yüzden küçük gruplarla konuşurken beğenilerini anlamaya çalıştık. Onlara kendi deneyimlerimizden söz ettik. Üzerine basa basa kitap okumanın muhakkak güzel bir şey olduğunu söyledik. Eğer kitap okumak konusunda bir önyargıları varsa bir kenara bırakmalarını istedik. Kitapların çok fazla çeşidi olduğundan, muhakkak bir türün onlara hitap edeceğinden söz ettik. Herkesin her türü sevmek zorunda olmadığını belirttik, hepsinin kişisel beğenileri vardı ve bizim istediğimiz bunlar doğrultusunda kitap sağlamaktı onlara. Okuma alışkanlığı geliştirdikten sonra daha nitelikli kitapları arayıp bulacaklarına inanıyorduk, o yüzden en azından ilk etapta, kolay okunan ve teşvik edici kitaplar sunmaktı amacımız. Gerçi götüreceğimiz hiçbir kitap da niteliksiz olmayacaktı, onlara özenle seçilmiş kitaplar götürmeye çalışacaktık.

Söğütlü'den çıkınca Yörükler Sofrası'nda aldık soluğu. Arkadaşlarımızın bir kısmı üniversite sınavına hazırlanıyorlar ve yoğun bir çalışma temposu içindeler. Hocalarımızın da işleri vardı tabii, herkesin proje dışındaki görev ve sorumlulukları. İçlerinde yatmak dışında bir faaliyette bulunmayan tek kişi bendim sanırım. Neyse işte, bu nedenle hızlıca bir durum değerlendirmesi yaptık. İzlenimlerimiz üzerine konuştuk ve aklımıza gelen kitap ve yazarları not ettik, okumaktan keyif alacaklarını düşündüğümüz. İlk günü böyle noktaladık.

Biliyorsunuz ki çocuklar çok ilgiliydiler. Onlara kitap yetiştirmekte zorlanacağımızı fark edince kolları sıvayıp, kendi kitaplığımızı elden geçirdik. Onlara kendi kitaplıklarımızdan da kitap hediye edebiliriz diye düşündük. Sonra bir de blog geldi tabii aklımıza! Ben nazımın geçeceğini düşündüğüm birkaç blog yazarına (Semmma, Fermina, On The Road, Çalıkuşu ) ya feysbuktan ya da mail yoluyla ulaştım. Hemen projeden söz ettim ve kitap yardımında bulunup bulunamayacaklarını sordum. Gerçi Fermina'ya sormadım ona başka bi'şey sordum. Neyse, olumlu yanıtlar aldım. Birkaç kişi de bana ulaştı, bu çok mutluluk vericiydi. Sonra Mirage "Muhtarlığa da yazsana, orada da duyursunlar." dedi. Muhtarlık nedir bilmiyordum, bilgi verdi ve yardımcı oldu. Böylece oraya da yazdım. Projemiz diğer bloglarda da duyuruldu! Deep benim bir şey dememe gerek kalmadan yayınladı, Semmma yine öyle. Muhtarlık da projemize yer verdi. Bunları projenin feysbuk sayfasında paylaşınca, proje blogunda da bir teşekkür yazısı yazılmış :)

Vee son olarak bu gün, yine projenin feysbuk grubunda gördüm ki, Sabah gazetesi Güney ekinde bize yer vermiş! Daha önce de dergimize yer vermişlerdi *.* İşlerin bu hale gelmiş olması bizim için çok mutluluk verici. Öte yandan kitap desteklerine de açığız, zira projemiz sonlandığında Söğütlü'de güzel bir kütüphane oluşmuş olsun istiyoruz! O zaman ben yine bir gerekli linkleri vererek yazıyı sonlandırayım.

Eğer kitap bağışında bulunmak veya bir şekilde bize ulaşmak isterseniz
ve mail adresim:
asteroidc777@hotmail.com 

5 yorum:

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;