22 Mart 2013 Cuma


Feysbukta çok tatlı bir uygulama buldum. 
(bitstrips)
Sonra bir tane Cessie yaptım orada.
Bu güne en uygun resmi de seçtim, yazıya yerleştirdim.
Bakın o uyuyan Cessie.
Kafamda 90 rengi birden barındırmayan eski halime daha çok benziyor.
Ama konumuz bu değil.

Konumuz yine kalbimin kırılmış olması.
Konumuz benim bir türlü insanlarla iletişim kurmayı beceremeyişim.
Bir değil, iki değil, on değil, beş değil, çocukluğumdan beri anlamıyorum ben insanları.
Sanırım anlamamakla kalmıyorum sadece, aynı zamanda kendimi de anlatamıyorum.
Sürekli yanlış anlaşılmaktan, sürekli açıklama yapmaktan yoruldum, sıkıldım.
Bir de en son şeyi öğrendim, ben salakmışım.
Olayların özünü göremiyormuşum da gidip en alakasız yere takılıyormuşum, en boş şeye.
Bir de anlayışsızmışım.
Bir de alttan almayı bilmiyormuşum.
Bir tartışmadan da "haksızım" diye çıkmıyormuşum.
İnsanların içindeki bütün iyi şeyleri öldürüyormuşum, geriye bir şey bırakmıyormuşum.
Tekrar bir toparlarsak anlayışsızmışım, düşüncesizmişim, boşmuşum, salakmışım.
İğrenç bi' insanmışım ben meğersem.

Bu son öğrendiklerim ışığında daha az suya sabuna dokunma, daha az konuşma, daha az iletişim kurma, daha çok okuma, daha çok uyuma ve daha az çabalama kararı aldım.

Keşke hiç var olmasaymışım.

11 yorum:

  1. insanları azıcık tanıyorsam -ki yirmi yıldır tanımaya ve anlamaya çalışıyorum inan- sen öyle biri değilsin. biri demişse seni gerçek anlamda tanımıyor, sen diyorsan kendine bunları kendine büyük bir haksızlık yapıyorsun.

    ben de anlamıyorum ki insanları, insanlar çok anlaşılmaz ki zaten. bence uğraşmaya değmiyor. bir de insan kendini anlatamayacağını anlayınca bir süre sonra anlatmaya çalışmaktan vazgeçiyor. belki de yanlış kişilere anlatmaya çalışıyor kendini. belki de sorun budur..

    son cümlenden önceki faaliyetleri yapma kararını ne zaman aldım bilmiyorum ama uzun zamandır uyguluyorum. çok kötü bir şey değil Cessie'm. ama bunları uygulamaya sebep, kendin hakkındaki asılsız söylemlerse yapma bunu. sen iyi ki varsın ve iyi ki buradasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o kararları çeşitli zamanlarda çeşitli kereler aldım Çalıkuşu'm. Uygulamaya çalıştım da. Ama şurada aynı gezegeni paylaşan milyarlarca insanız, muhakkak biri çıkacak diyerek bir kenara bıraktım hep.

      Onları söyleyen evet, başka biri. Çok da değer verdiğim biri. Ondan bu kadar üzülmem, içime batması.

      Sen mektubu aldın mı?

      Sil
  2. Onlar seni tanımıyorlar. Ne kadar sana yakın olsalar da, güvensen de tanımıyorlar. Bir şekilde hiçbir zaman hiçkimseyi gerçekten tanıyamıyorsun. O nedenle bu kadar kırılıyorsun.

    Ancak umarım "Keşke hiç var olmasaymışım." değişin o anlık kırgınlığından dolayıdır, her gün öyle düşünmüyor ve güne öyle başlamıyorsundur. Var oluşunla ilgili yakınma, buradasın ve belki seni kıran o kişi için bir değişiklik yaratmıyorsun ancak benim için yaratıyorsun ve eminim burada tanıştığın birçok kişi için de öyle.

    Daha az çabalama, çok çabala. Çabaladığını bil. Sorunun sende olmadığını da bilirsin böylece. İnsanlara sana senin uğraşmadığını, önemsemediğini söyleme hakkını vermemiş olursun, ne kadar çoğu kişi bu hakkın kendinde olduğunu iddia etse de. Sen uğraşsan da bıraksan da görmeyecek kişiler olacak. Senin çabalamayışın onlar için bir şey ifade etmese de senin için çok şey demek cessie. Bunu bil lütfen.

    İnsanları ben de anlayamıyorum. Sadece belli davranışlarını değil, insanları... Sen de benimle aynı sorunu yaşıyorsun gibi geliyor. Dışarıda kalmış gibi hissediyorsun belki. Zevklerin farklı, düşünme tarzın farklı. Çabala değişim kendini onlar gibi yapmanı istediğimden değil, senin gibi birini bulmak için vazgeçmemeni isteyişimden. Bunun için çabala. Dışarıda senin gibi biri aynısını düşünüp vazgeçiyor belki de. Neden ikiniz birbirinize yardım edemeyesiniz? İki kişinin daha toplumdan dışlanmasından ve zorla köreltilmesinden iyidir.

    Uzun olduğu için özür dilerim ancak yaşadıkların benim de yaşadığım şeyler ve duyarsız kalmamanın verdiğim en doğru kararlardan biri olduğunu düşünüyorum. Yalnız olmadıklarını gösterme ihtiyacı duyuyorum insanlara her zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her bir paragraf hakkında yazacağım. "Onlar seni tanımıyorlar, kimseyi hiçbir zaman gerçekten tanıyamıyorsun" demişsin. Buna katılıyorum, hatta bir yazar -hangisiydi hatırlamıyorum- "Kimse kimseyi hiçbir zaman tanıyamaz, hiç kimseyi ve hiç bir köpeği" demiş, hep yankılanır kafamda.

      Lisedeyken her gün "keşke hiç var olmasaydım" diyordum. "Keşke ölsem" değil, "Keşke yok olsam" değil, bunlar ardında bıraktıklarının sorumluluğunu yüklüyor insanın üzerine. "Keşke hiç var olmamış olsaydım." Ama şimdi böyle düşündüğüm anlar az. Bir amacım var, olmak istediğim yerdeyim. En azından bunu bilmek her şeyi hale yola sokuyor.

      Daha az çabalama konusunda hep yeni kararlar alırım ama hiç uygulayamam. Hani "yine dene, yine yenil, daha iyi yenil" diyorlar ya, o hesap.

      Çocukken farklı olmak beni somut anlamda bir şeylerin dışında bırakmıştı. Ergenken farklı olmak "ben farklıyım, farklı olduğum için acı çekeyim" triplerine soktu. Bu dediğim 13-15 yaşları oluyor. Lisede farklı olmadığımı düşünmeye başladım. Farklı olmadığımı iddia ettim hep, hâlâ da öyle yapıyorum. İçten içe düşünüyor musun dersen, bazen. Kendim gibi birini bulmak... İşte bunu ister miyim bilmiyorum. Kendim gibi birini sevemezdim, ama farklı birini bulmaktan söz ediyorsak ona itirazım yok, madem farklıları bağra basmaktan söz ediyoruz.

      Duyarsız kalmamanın en doğru karar olduğunu ben de düşünüyorum. Senin için veya herhangi biri için bir şeyleri değiştirebiliyorsam bundan mutluluk duyarım. Yorumun benim için çok değerliydi. Bir yerlerde var olduğunu bilmek güzel.

      Sil
  3. "yaşasın, cessie 'daha da çok okuma' kararı almış!"

    koskoca yazıdan çıkardığım sonuç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar hız kestim zaten Piktobet. Telafi etmeli :D

      Sil
  4. bütün bloglardan çıktım.
    artık üye olmuyorum bloglara.
    şaşırma tamam mı.
    :)
    çok az sayıda bloga üyeydim.
    herkes sitem ediyodu, neden bana da üye olmuyorsun diye.
    başa çıkamayınca çıktım blogladan rahat ettim.
    artık kimse sitem edemiyor.
    yaniii, üye olmadan gelcem.
    biliyon işte zaten geliyom ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Deep.
      Sen gelmezsen ben gelirim ki senin yanına zaten.
      Haber vermen iyi oldu, yoksa "Artık beni beğenmiyor mu?" diye üzülebilirdim.
      <3

      Sil
  5. onlar deli ya.
    hiçbiri değilsin sölediklerinin.
    ama bak kararların iyi ki öle daha rahat edersin.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;