6 Temmuz 2013 Cumartesi

Her Şeyden Her Şey Yinee

Merhaba herkes!
Çooooook sıkılıyorum! Atıl Hoca haklıydı, kendime bir meşgale bulup Ankara'da kalmalıydım. Tüm yazı böyle geçirmek istemiyorum. İş bulup çalışmayı planlamıştım ama hem kimsenin bana yardımcı olmayışı hem totomu kaldırıp bir işe yarama konusundaki beceriksizliğim mani oldu buna galiba... Gerçi babam "Bahçede benimle çalışsın iş istiyorsa" demiş. Bu teklifinde ciddi ise, yani bana emeğim karşılığında para verecekse kitaplarımı topladığım gibi köye gidebilirim. Hem doğa, börtü böcük, hem sessizlik, huzur, hem bol kitap hem de para. Babamla bunu bir konuşsam mı?

Peki Adana'da ne yapıyorum? Mütemadiyen M ile kavga ediyoruz :') Ve kitap okuyorum. Ve uyuyorum. Mesela geçenlerde 12 saat değil de 10 saat uyumak zorunda kaldım, uykumu alamamışım! Olmuyor böyle! ^^

Bu yaz deli gibi kitap okumayı kurmuştum. Okuyorum da ama istediğim gibi okuyamıyorum. Böyle bir kitabın başına sabah oturup gece kalkmak istiyorum. Günde bir kitap bitirmek istiyorum. Böyle pıtır pıtır okumak istiyorum. Okuduğum kitaplar akıcı da olsa, beni çekse de bunu yapamıyorum. Nedenini ben de anlayabilmiş değilim.

İnternette boş boş zaman geçiriyorum. Ama cidden boş. Ne biriyle konuşuyorum, ne sabahtan akşama dizi / film izliyorum. Sadece bilgisayar ekranına bakıyorum galiba, zira oyun da oynamıyorum. Saçma sapan hallerdeyim.

Sonunda, almak için büyük çileler çektiğimiz Koruma Biyolojisi'ne başladım, kucağımda gördüğünüz kitap o. Bu arada gelecekle ilgili de ufak tefek bir şeyler şekillenmeye başladı kafamda. Çevreyle ilgili şeyler okumayı gerçekten seviyorum. Ekoloji benim için bir seçenek olabilir mi? Olabilir. Bunun yanında, mikrobiyoloji kitabını kurcalayınca, mikrobiyolojinin, moleküler biyolojinin de son derece ilgi çekici olduğuna karar verdim. Kesinlikle botanik çalışmak istemediğimi biliyorum. Tabii şu anda ortalamamın bok gibi olduğunu da göz ardı etmeyelim bütün bunları düşünürken. Tüm bunları bir kenara bırakıp, huşu içinde Koruma Biyolojisi'ni okumak istiyorum yaz boyunca, bir de mikrobiyolojiyle ilgili kitabımı.

Bir çekilişten çok çok çok tatlı bir kapağı olan bir kitap kazandım. Onun elime ulaşmasını bekliyorum, sanırım elime geçer geçmez ona başlayacağım. Bu aralar biraz da şöyle çerez kitaplar istiyorum, okuması kolay olsun istiyorum, çabuk bitsin, bir çırpıda okutsun kendini... Hey, bu arada, neden kimse benimle kitap takası yapmak istemiyor? -.- Beni üzüyorsunuz :(

Bu arada Okuoku'ya dadandım. İnanılmaz ucuza tırt kitaplar var arkadaşlar. 5 filan liraya. Oradan üç beş kitap mı sipariş etsem diyorum ama okumadığım pek çok kitap var gerçekten. O yüzden, ne yapacağımı bilmiyorum... Okunmamış kitaplarım tırt değil ama :( Herhalde sonunda alacağım birkaç tane, kendimi zor tutuyorum.

Bunların dışında, geçenlerde çok çok tatlı bir haber aldım. Yufkayüreklikelgöbekli bir etkinlik düzenlemiş hatta etkinliği duyurmak adına bir çekiliş yapmış, o çekilişi kazanan da ben olmuştum. Niyeti bloggerlar ile çalıp söylemekti. Başarılı da olmuşlar. Enfes bir şarkı yapmışlar, dinleyince çok heyecanlandım. Bir daha böyle bir etkinlik düzenlenirse, tüm yeteneksizliğimle birlikte ben de dahil olmak istiyorum! Şarkıyı dinlemek isterseniz şurayı bir ziyaret ediniz. Şarkıyı dinlemek istemeseniz de ediniz.
Bir de Misfits diye bir diziye başladım. Bu lokumu da dizi sayesinde keşfettim. *.* Değişik komikli, süpe güçlü, cinayetli falan bir dizi. Böyle bir fırtına çıkıyor, bazı insanlar süper güçler ediniyor falan. İşte kimisi o güçleri kötüye kullanıyor filan falan. Heroes gibi bi' şeymiş, bunun daha edeplisiymiş Heroes. Ben izlemedim bilmiyorum. Ama Misfits iyi ya, eğlenceli falan. İzleyebilirsiniz.


Sanırım bu kadar, sıkıcı yaşamımı yüzeysel olarak teşhir ettiğime göre gidebilirim.
Ayrıca takas etmelik kitaplarıma da göz atmayı es geçmeyin lütfen. TIK

10 yorum:

  1. Ahh işte üniversitenin yaz okulsuz yaz tatilleri!bütün kış, özellikle sınav haftaları tatil bir an önce gelsin istersin. Kitap listeleri yaparsın okumaya, filmler seçersin izlemeye falan. Sonra tatil gelir planlar uçaaar kalırsın bomboş vakit içinde!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle oldu, dilediğim gibi okuyamıyorum da :(

      Sil
  2. Merak etme başta böyle olur. Üst üste birkaç kitabı ara vermeden okursan açılırsın;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama zaten günler sokmuyorum kitaplar arasına :( Bazen gün içinde bazen ertesi gün yeni bir kitaba başlıyorum.

      Sil
  3. E o zaman senin istediğin -kitap okuma- çok mu fazla demek ki:)
    ne diyim ki:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün kış azıcık okudum. Acısı çıksın istiyorum ki :D

      Sil
  4. Ekoloji ve miktobiyoloji gibi konulara ilgi duyup bunlarla ilgili kitaplar okuman çok ilginç ve sevindirici aslında. Gerçekten saygı duydum. Keşke ben ve başkaları da böyle olabilse. Ayrıca bence gayet de kitap okuyabiliyorsun sen. Okuyamayanlar düşünsün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben biyoloji okuyorum ehe :D Yani eskiden de okurdum belki ama böyle koca koca kitaplar değil. Şimdi biraz da "mesleki birikim bunlar hep" diye kendimi gaza getirdiğimden :D

      Teşekkürler :)

      Sil
  5. bloggerlar çalıyor dinledim.
    beğendim oldukça.

    oku oku. bi bakıyim.

    haberler kötü diil yaa.
    :)
    köye gitseydin.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;