18 Temmuz 2013 Perşembe

Her Şeyden Her Şey


  • Bu resim Ebru ile beni temsil ediyor. Bahsi geçen küçük Deniz de Ebru'nun gelecekteki kızı.

    Bu gün Ebru'nun canı biraz sıkkındı. Beni aradı, sesi de bok gibi geliyordu. Bazı tahminlerim vardı tabii sebebiyle ilgili ki tahminlerim doğru çıktı. Biraz onunla konuştuk. İyi gibi olunca yattı. Yarın sınavı varmış, dilerim iyi geçer.
  • Geçenlerde tanımadığım birinden bir mesaj aldım feyste. Dini şeylerle ilgili. Artık beni nereden buldu bilmiyorum ama daha tanımadan dinsiz olduğuma karar verdi ve beni dine döndürme çalışmalarına başladı.
    Başta aldırış etmedim. Şimdi ne bileyim, o da kendi inancı doğrultusunda hareket ediyor. Kimi kazansak o kâr diye düşünüyor, Ramazan ayı. Anlıyorum yani. Ben de ona iyi niyetli olduğunu düşündüğümü fakat bu yaptığının biraz saygısızca olduğunu, beni hiç tanımadığını anlatmaya çalıştım. Bunu fazlasıyla yumuşak ifade etmiş olmalıyım ki yakama yapıştı. Onu bu konuda konuşmak istemediğime ikna edemedim. Kafama her ne takılmışsa onu çözme derdinde. İyi de, ben zaten bunları defalarca kez konuştum insanlarla. Öyle kaldılar, çözülemediler. Yazılmış bir şey var çünkü, ben de diyorum ki benim dünya görüşüme aykırı bu. Ben kendi görüşümü değiştirmedikçe onu sen nasıl aklayabilirsin, nasıl olduğundan farklı gösterebilirsin ki? Bunu ona nasıl anlatacağımı bilemedim. Bir yandan tartışmaktan kaçındığımı düşünüyor. Zaten ateistin yobazından da nefret ederim. Kaldı ki kendimi hiçbir zaman ateist olarak tanımlamadım. Durum böyleyken ona neden tanrının olmadığını ispatlamaya çalışamam çünkü benim böyle bir düşüncem ve gayretim yok. Fakat bunu da anlamıyor. Bu iletişim kurma, kendimi ifade etme takıntısı yüzünden gebereceğim arkadaşlar. Engelle gitsin, değil mi? Yok, illa anlatmaya çalışıyorum...
  • Biz M ile 5 gündür kavga etmiyoruz! Bi' laneti kırdık!
  • Bu gün Başucumuzda Kitap'ta bir yazı gördüm. Harry Potter'ımsı bir seri varmış, Oksa Pollock'muş ismi de. Harry Potter'ın Fransız kızkardeşi diyordu *.* Ben de bu seriyi okumak istediğime karar verdim!

    Sevmemem imkansız gibi geliyor. Yani sanmıyorum ki Harry Potter'ın yerini tutsun ama... Yine de ana karakterin kız olması çok hoşuma gitti. Ben de edebiyatta güçlü kadın kahramanlar görmeye bayılıyorum. Ana karakterin kız olması süper bi'şey değil mi sizce de? Harry Potter'da Hermione, Luna gördüğümüz güçlü kızlardı. Bellatrix kötü de olsa yine böyleydi. Ama kötülerin tarafındaki kadınlar Voldemort'un, iyilerin tarafındakiler de Dumbledore'un veya Harry'nin gölgesinde kalmıştı!

    Hayır efendim! Feminist ruhum isyanlarda! Durum böyle olmak zorunda değil. Biraz da bu yüzden, bu seriyi okumayı deli gibi istiyorum. Pinuccia'nın her ay bir yazar okuma etkinliği devam ediyor, Ağustosta da Neil Gaiman okuyacağız. Annemi ikna ettim gibi bir kitap almaya. Belki araya Oksa'yı da sıkıştırırım, ne dersiniz?
  • Son olarak:

7 yorum:

  1. ateistin yobazı da kötüdür ya evet :) böyle karma bir yazı olmuş, başlığı okuyunca farklı bir şey düşünmüştüm ben :))

    "son olarak:
    Yaşasın özgürce deli gibi kitap okumak :))"


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle karma karışık yazıcak olunca bu başlığı kullanıyorum hep. Ne çağrıştırdı sana? :)

      Sil
    2. Tam toparlayamayacağım sanırım ama şöle diyim: teması sevgi olan bir yazı canlanmıştı bende :)) ancak gayet iyi, ben çok beğendim :))

      Sil
  2. Anlattığın "dine döndürme çabası" nefret edilesi bir şey hakikaten.. Biraz empati kurmayı denese her şey çözülecek!..

    Romanlardaki kadın kahramanlar her zaman erkeklerden daha güçlü görünmüştür bana. Bence de artık merkezinde güçlü bir kadının olduğu romanlar daha çok bulunmalı, yazılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi biraz peşimi bırakmış gibi duruyor neyse ki :)

      Sil
  3. oh oh evet özledin tabii okumayı.
    ebrulu şey çok tatlı ki.
    dinsi şey de olur öle şeler.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;