23 Temmuz 2013 Salı

Şoping Dey *.*

Pazar günü, sonunda daha fazla dayanmayacağımı anladım! Evde oturmaktan kafayı yiyecektim. Kendimi ne bileyim bir tekli koltuk, bir tuvalet terliği falan gibi hissetmeye başlamıştım. Yani eve ait, hareketsiz, kıpırtısız bir şey gibi. Sonra anneme yalvardım "Nooolur artık dışarı çıkalım, lütfeeeeğn!" diye. O da daha fazla direnemedi.

Hem içinde kitapçı var, hem serin ve gölge olur diye alışveriş merkezine gittik. Anneme günlerdir yalvarıyordum bana istediğim iki kitabı alsın diye. Her defasında karşı çıkıyordu, ancak bir tane alırım diyordu. Yani bu kitap konusunu çözümleyemeden gittik kitapçıya.

Gider gitmez almak istediğim kitapları aramaya başladım. Önce Neil Gaiman'ın kitaplarını buldum. Ama istediğim kitap yoktu, ben Yıldız Tozu'nu almak istemiştim. Pinuccia'nın Ağustos Ayı Okuma Etkinliği'nde okuyacağız Neil Gaiman'ı. Emin olmak için oradaki görevliye de sordum. O da olmadığını söyledi. Yapacak bir şey yoktu, durumu kabullenip başka bir kitabını seçmeye karar verdim. Böylece orada bulunan kitapları biraz inceledim. Aslında ben Koralin'i okumayı istiyordum en çok. Yıldız Tozu ikinci seçeneğimdi, o yoksa diye. Dediğim gibi, şansa bakın ki ikisi de yoktu. Böylece ben de Yokyer isimli kitabı aldım. Neil Gaiman işini hallettikten sonra, Oksa Pollock'u aramaya başladım. Daha önce "Bu gün Başucumuzda Kitap'tabir yazı gördüm. Harry Potter'ımsı bir seri varmış, Oksa Pollock'muş ismi de. Harry Potter'ın Fransız kız kardeşi diyordu *.* Ben de bu seriyi okumak istediğime karar verdim!"  diye söz etmiştim zaten. O Oksa Pollock işte *.* Önce bulamadım. İçimi biraz bi sızı kapladı. Çok istiyordum çünkü o kitabı. Normalde böyle şeylere para vermem, biliyorsunuz. Percy Jackson serisini deli gibi beğenmeme rağmen, yazarın Mısır tanrıları ile ilgili serisine de, Percy Jackson'ın devam serisi gibi bi' şiy olan diğer seriye de para vermeye kıyamamıştım. Oysa bu kitap beni o kadar heyecanlandırmıştı ki, böbreğimi bile vermeye hazırdım! *.*  En sonunda, çocuk kitaplarının olduğu rafta Dedektif Kurukafa kitaplarının yanında buldum! Bi' de isminde "osuruk" geçen başka bi' kitap buldum ama onu almaya kalkışmadım. Neyse, hemen Oksa'yı da kaptım. Biraz daha oyalandıktan sonra, iki kitabı da aldık!

Yeşil, uzun bir elbisem var. Onu yeşil converselerimle giyiyordum. Ama o ayakkabıları o kadar çok kullandım ki, neredeyse paramparça oldular. Başka da ayakkabım yok elbise altına giyeceğim. Spor ayakkabım kocaman, kaba saba. Babet desen, öyle şeyler kullanmıyorum. Böylece, madem öyle bana beyaz ve öküz gibi olmayan bi' ayakkabı alalım dedik, ayakkabı aldık.

Annem çok bonkördü. Bana teeeeeeeeeee 14 yaşındayken ben, söz vermişti. Liseye başlarken bana güzel bir saat alacaktı. Ama sonra o sıra paramız olmadı herhalde, alamadık saati. Sonraki sene de, sonraki sene de alamadık. Bir ara bir saat beğendim, pahalıydı. Yine o sırada annemin parası yoktu. Eline para geçince bana istediğim saati alabileceğimizi söyledi. Bu kez de ben istemedim çünkü o saatleri beğenmediğime karar vermiştim ve beğendiğim başka bi' saat de yoktu o sıralar. Geçenlerde Merve'yle çıkmıştık, o zaman bi' saat beğenmiştim. Anneme söyledim, hazırlıklı gelmiş. Bana o istediğim saati aldı! *.*  Böylece, öylesine gezelim tozalım, sinemaya gideriz belki diye çıktığımız gün, alış veriş günü oldu. 

Oksa Pollock'a başlamak için sabırsızlanıyorum! Zerdüşt Böyle Diyordu biter bitmez başlayacağım. 100 sayfa kaldı onun bitmesine de. #dirennietzsche #direncessie #direnpollock

13 yorum:

  1. Bana da güle güle kullan deme düşüyor. Böyle heyecanlı alışverişlerin bol olsun:)

    YanıtlaSil
  2. inşallah o alışverişlerden biri bana düşer bizimkilerin hiç niyeti yok :D

    YanıtlaSil
  3. ya ben daha geçen gün aldım böyle buyurdu zerdüştu!!! :)

    YanıtlaSil
  4. keyifli okumalar öleyse merak ettim bahsettiğin kitapları
    ayakkabılarınla saatini de güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyunca yazarım onları da.
      Teşekkürler :)

      Sil
  5. evden çıkmaya üşenmeyip alışverişe çıksam, sonum seninle aynı olacak, bir sürü yeni cici, fakat hala üşeniyorum, ruhumda kaalalık var benim.
    hepsini gül gülekullan, kitapları misler gibi oku , sevgiler ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa üşenmee! Kalk bence, hem açılırsın, hem de cicilerine kavuşursun!

      Teşekkür ederim <3

      Sil
    2. bu arada yazamamışım ''ruhumda koalalık var benim'' olmalıydı o kaalalık ne :D

      Sil
  6. :)
    güzel gün olmuş.
    şu oksa pollock bilmiyodum.
    okurum.
    :)
    gaiman tabii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum bile ben *.*
      Güzeldi. Umut vaadediyor.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;