18 Eylül 2013 Çarşamba

Dün değil önceki gün babam geldi. Benim kulağımda kulaklık vardı sanırım, duymadım geldiğini. Annem karşıladı, elinde kafes damladı sonra odaya, "Bak Cessie bak, kim gelmiş. Baban Teneke'yi de getirmiş" diye. Kuşu görmeden Ankara'ya dönecektim yahu. Onu görünce birazcık sevindim. Hemen gittim, "Sen daha ölmedin mi salak?" dedim. O da "Cik" dedi. Dün sabah beni viyaklamalarıyla uyandırınca içimden "Keşke ölseydin Teneke" dedim ama şaka onlar hep. Ölse çok üzülürüm.

Babam Teneke'nin kendisinden fazla sükse yaptığını fark etmedi. Getirdiği domatesleri falan çıkarmakla meşguldü. Sonra da yemek yedi. Onu da yanaklarından öptüm tabii.

annem tenekeyi severken
Ankara'ya döneceğim ya, ondan geldi babam. Birlikte gideceğiz, eşyalarımı tek başıma götüremem. Yazlık kıyafetler, kışlık kıyafetler, 5 kişiye yetecek kadar pijama, daha toparlamadım ama tahminimce bir valiz ve bir sırt çantası dolusu kitap, battaniyem, yastıklarım, nevresimler... Ah göçebe hayat yaşıyorum resmen. Yolculuk ve yerleşme işlerini düşündükçe homurdanasım geliyor, çok üşeniyorum. İçimdeki hevesten, heyecandan eser kalmadı. Tabi, ben düşünmeye direkt Ankara'da oluşumdan başlamıştım. Bunları hiç aklıma getirmedim ki...

Dün Çalıkuşu'mdan mektup geldi. İçinden de güzel kartpostallar çıktı. Mektup almak beni mutlu etti. Bu mektuplaşma işlerinde pek seri olamıyoruz. İnsan bazen istese de yazamıyor, yazsan göndermek sıkıntı.

Ankara'da postane hemen bölümün karşısında olduğundan daha kolay olabilir benim için. Adana'da genelde babam postaneye götürüyor zımbırtılarımı. Öyle olunca, biraz sorun işte bu...

Geçenlerde blogları gezerken bir bloga denk geldim: Anlatabildiklerim. Tatlı gibi, isterseniz bakın. Ben de tabii hemen karıştırmaya başladım. Ve bir yazı gördüm. Eskiden quizz.com diye bir site vardı. Bilenleriniz vardır belki. İnsanlar orada minik testler hazırlıyordu falan. Sonra kapandı. Ben küçükken biz çok takılırdık o sitede. Bir kız da hikâyeler yazıyordu. "Şimdi şöyle şöyle oluyor, peki sen ne yapacaksın?" diye. Altta da şıklar oluyordu "a-şunu şunu yapardım, b-bunu bunu yapardım" gibi... Tabi sen hangi şıkkı işaretlersen işaretle kız kafasının istediği gibi yazıyordu. Pek anlatamadım ama olsun. Yazıda bahsi geçen diziyi anlatıyormuş meğersem kız. Ben de görünce izlemeye başlamaya karar verdim Hana Yori Dango'yu. Dün dört bölümünü izledim ama devam edip etmemek konusunda kararsızım.

İşte bu da böyle lüzumsuz bir yazı oldu.
Bu kadar.

10 yorum:

  1. Merhaba, blogun adı ne sevimli :)

    YanıtlaSil
  2. Yine çok güzel bir yazı olmuş.
    Benim de Muhabbet kuşum var adı Çapkın. (Ne zaman bir bayan sesi duysa ötüyor onun için bu ismi koyduk. ^_^) Yiyenim geçenlerde hayla ölmedi mi diye soruyordu.
    Nedeni ise her evcil hayvanımı bir şekilde öldürmem.
    Bakınız bu yazımı okuyun:
    http://coloredbooks.blogspot.com/2013/01/liebster-book-blog-awards-favori-kitap.html
    Burada herşeyi yazmıştım. Tekrar uzun uzun yazmaya üşendim. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yazını okumuştum sanki Selim, yine bakarım :D Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Bana en son mektup atan arkadaşımı 2 yıl bekledikten sonra cevap yazdım ve aylardır da cevap gelmiyor tabii, bir ara çok sık mektuplaşırdık ama sonra tamamen koptu.

    Hana Yori Dongo galiba Boys Over (Before da diyor bazıları) Flowers'ın japon versiyonu, ben izlemedim ama arkadaşlarım bayılıyordu ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çocukken mektuplaşıyordum. Sonra OKS falan derken koptuk. Sonra yeni mektup arkadaşlarım oldu :)

      Sil
  4. teneke ne tatlıymış :)

    şu sıralar herkeste bu telaş var Cessie'm, herkese zor geliyor taşıma işleri, ama kısa sürecek sıkma canını.

    mektubu da uygun olduğunda atarsın, kendini sıkma sakın.

    çokça sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın Çalıkuşu'm :)
      Bu gün ders programımız açıklandı, çok heyecanlıyım.

      Sil
  5. Yazıyı okuyordum sonuna gelince aa benim blog mu dedim haha çok teşekkür ederim ^^ Siteyi bilmiyordum ama şimdi nasıl bir şey anladım galiba.Bu arada Teneke de çok şirin:)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;