11 Ekim 2013 Cuma

her şeyden her şey

Anlatacağım spesifik bir konu olmadığı için saçma salak görsellerle karşılaşacaksınız, "Nalaka olm?!" demeyin.

Kurban bayramı geliyor, geldi çattı. Eve döneceğim o yüzden, gitmeye çok üşeniyorum. Sadece ben değil, Burcu da üşeniyor. Mert gitmiyor zaten. Hımpf keşke biz de gitmeseydik. Annem her telefon konuşmamızda beni özlediğinden bahsediyor, o yüzden ona bu isteksizliğimi açmaya cesaret edemedim.

Buraları oldukça güzel. Dersler başladı falan ama dönüp bakınca hiçbir şey işlemedik gibi geliyor. Zaten lablar doğru dürüst başlamadı. Son anda SisBot'u değiştirdim. Lab hocasını çok seviyordum ama ders hocasını sevmeyince... Hoşçakalın Aslı Hoca'm! Çok tatlısınız, çok iyi öğretiyorsunuz ama yollarımız ayrılmak zorundaydı! Sizi seviyorum <3 Eğer bölümde karşılaşırsak bu duygularımı yüzüne de söyleyeceğim.

Dün Koruma Biyolojisi dersinde Yeşil Vadi'ye gittik hocayla. Börtüyü böceği anlattı biraz. Değişik bir adam, dersi silip silmemek konusunda bir türlü karar veremedim ve en sonunda öylece kaldı.

Gezerken çamlara baktık bir de ardıç ağacı vardı galiba. Bitkilerden falan pek anlamıyorum. Hoca "invikatör tür" diye bi' şeyden söz etti sanırım ama oraları ben kaçırdım. Mert'e mesaj atıyordum sanırım. O arı ürünleri üzerine bi' ders alıyordu, erken çıkmışlar da peşimize takılmak istemişti. Aa ben şimdi baktım da yanlış anlamışım, galiba "indikatör tür"müş o! Ya da apayrı bi' şey. Keşke sorsaydım hocaya.

Bir tane bombus arısı bulduk, onu inceledik biraz. Sonra kenara koyduk. Bir de canlılar söz konusu olduğunda yarar-zarar kavramları geçerli mi, bunlardan söz edilebilir mi bunu tartıştık. Aslında tartışmadık, hoca insan odaklı düşünmenin doğru olmayışından söz etti. Ekologlar böyle.

Bu gün sadece omurgasız dersi vardı. Dersten sonra yemek yedik sonra da bölümün oradaki çimlerde debelendik. Nerede çim görsek yatıyoruz. Yatınca da rahat duramıyoruz, Mert'le köpek yavruları gibi boğuşuyoruz -.- Bu gün biraz kavga ettik. Sonra Mert bana gücünü kabul ettirmek için azıcık sıkıştırdı, yere bastırdı ve hırpaladı diyelim özetle. Ben de "HAYIR!" dedim "SEN ZAVALLISIN. HİÇBİ' ŞEY YAPAMAZSIN ÇÜNKÜ ASLA DAHA GÜÇLÜ OLDUĞUNU SÖYLEMEM, KABULLENMEM!" Ah bunları Nohut duymasın tabi azıcık kıskanabilir.

Yanımıza bi' köpek geldi, onu sevdik. Allam görmeliydiniz, nasıl şebek, nasıl oyunbaz! Mert elimi köpeğin ağzına sokturdu. Zaten onun elini de ısırıyordu köpek, ne bulsa ısırıyordu ama zarar vermeden tabi, azıcık azıcık. Nefesi oldukça kötü kokuyordu.

Yarın evine dönecek Burcu, bu gün çamaşır yıkadı, banyo falan yaptı odaya gelip. Ben benimkileri kirli bırakacağım O:) Ehöm neyse. Biz o esnada Yeşil Vadi'deydik. Ördeklere baktık sonra da hep oturduğumuz bi' yer var, oraya gittik Mert'le. Gerçi önce oralardaki terk edilmiş parka gittik, dönme şeysinde döndük falan, midesi bulandı bunun. Hep oturduğumuz yere gidince de poposunu devirip yattı. Birazcık Nohut hakkında konuştuk, biraz da Mert için zenci bi sevgili tasarladım hayal dünyamda. Sonra yemek yedik işte.

Dün bize geldi bu. Film gecesi yapalım dedik. Tutturdu İyi, Kötü, Çirkin'i izleyelim diye. Ben de Otomatik Portakal diye tutturdum. En sonunda ona filmden minik kesitler izlettim. Tabi cazibesine kapıldı filmin ehehe, onu izledik. O zaman yazıyı şöyle noktalayayım:

İyilik içten gelir.
İyilik bir seçimdir.
İnsan seçemezse, insanlıktan çıkar.

6 yorum:

  1. Yolculuklar epeyce bıktırıyor insanı hele bide öğrenciysen.
    Bu arada bu otomatik portakalı merak ettim şimdi. Bi bakayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hof evet. Şimdi geldim eve, yorgun ve uykusuzum.
      Bi' bak, sevdiğim bi film :)

      Sil
  2. iyidir iyidir git tabii ailenin yanına.

    bu yıl derslere asılcan di mi biras.

    :)

    YanıtlaSil
  3. Ailenin yanında olmadan geçseydi bayramın üzülürdün ama Cessie'm, bence gitmen iyi olmuş.

    Yeşil Vadi, adı bile güzel :) öyle bir yerde gözlem yapmak da çok güzel değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sıklıkla gidiyoruz Yeşil Vadi'ye. Sakin oluyor, huzurlu oluyor :)

      Ah, hiç de üzülmezdim Çalıkuşu'm -.-

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;