13 Aralık 2013 Cuma

Kitap Tiryakileri 2. Blog Turu 5.Gün : Baba Segi ve Dört Eşin Gizli Yaşamı | Lola Shoneyin'i Tanıyalım

Lola Shoneyin 2.blog turumuz için okuduğumuz Baba Segi ve Dört Eşin Gizli Yaşamı
isimli kitabın yazarı. Aynı zamanda da esprili ve açık sözlü bir şair.

Shoneyin, Nijerya'nın güneybatısında, Oyo State'in başkenti Ibadan da 1974 yılında doğmuş. Altı çocuk içerisinde en küçükleriymiş ve tek kız çocukmuş. Yazdıklarında büyük ölçüde yaşamının etkisi görülüyor. Örneğin Shoneyin kitabında çokeşliliği işlemiştir ve anne tarafından büyük babasının da beş eşinin olduğu görülür.

Altı yaşına geldiğinde ailesi onu İngiltere'de bir yatılı okula göndermiş. Nijerya'ya döndüğünde orta öğretimini tamamlamak için Abadina Koleji'ne gitmiş ve daha sonra Ogun State Üniversitesi'nden mezun olmuş.

Shoneyin'in ilk yazıları genellikle kısa hikâyelerden ve şiirlerden oluşur. Çalışmalarının ilk örneklerinden biri Avustralyalı bir kadın için kocasını terk eden Nijeryalı bir kadın hakkında bir hikâyedir ve 1995'de Post Express'te yayınlanmıştır. Şiirlerinin ilk cildi, So All the Time I was Sitting on an Egg, 1998 yılında Nijerya'da yayınlandı.

2000 yılında İngiltere'ye taşındı. İkinci cilt, Song of a Riverbird, 2002 yılında Nijerya'da yayınlandı. İngiltere'de yaşarken, 2005 yılında Londra Metropolitan Üniversitesi'nden öğretim derecesi aldı.

İlk romanını 2000 yılında tamamladı. İkinci romanı, Harlot, biraz ilgi görmüşse de yayınlanmadı. Üçüncü romanı Baba Segi ve Dört Eşin Gizli Yaşamı ise, 2010 yılında yayınlandı.

Lola evli ve dört çocuğu var.

2 yorum:

  1. bak yazarı da kitabı da duymadım heee.
    :)
    öğrenmiş olduuum.
    bi inceleyim hömmm.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi bak bakalım Deep.
      Sanırım kitabı yeni çıktı bizde. Ama güzel yani, fena değil.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;