18 Aralık 2013 Çarşamba

Kitap Tiryakileri 3.Blog Turu 3.Gün: Kayıp Mürekkep | Gazi Karasu

Kayıp Mürekkep bize Gazi Karasu vasıtası ile ulaştı ve kendisi imzalayıp gönderdi kitaplarımızı. Hayatımda yazarı tarafından imzalanmış üç kitabım oldu bununla birlikte toplamda. Biri başarılı olma yolunda ne yapmalıyız temalı bir kitaptı, diğeri de İpek Ongun'un bir kitabıydı zaten. Neyse.

Kayıp Mürekkep, Gazi Karasu'nun ilk kitabı sanıyorum. Ben bu "ilk kitap"lara hep şüpheyle yaklaşırım zaten. Ne bileyim, hep bir acemilik beklerim. Sadece yeni yazarların değil, kitapları klasikler arasına girmiş yazarların bile ilk kitaplarına karşı temkinliyimdir. Bir Saramago'nun ilk kitabına karşı bile, o kadar yani. Bu kitap için de durum böyleydi. Tek kaşım havada başladım okumaya. Kitabın imzalı olması kaşımı azıcık indirdi ama çok fazla değil.

Yine ilk kitaplarını yayınlayan yazarlar hakkında pek fazla olumsuz yorumda bulunmak istemem açıkçası. Ne bileyim, kimsenin keyfini kaçırmak istemiyorum, doğrusu bu evet. Ama bir yandan da herkese karşı dürüst olma isteği de duymuyor değilim.

Kitaba ilk başladığımda bir Peri Gazozu havası sezer gibi olduysam da, sayfalar ilerledikçe bu izlenimim kayboldu. Kayıp Mürekkep'i duygusal buldum, biraz fazla duygusal buldum. Bana çok fazla hitap etmedi açıkçası. Yazarın biraz kendini arayışını görüyorum kitapta. Yazıların ve şiirlerin tarzı sürekli değişiyor. Sanıyorum tam oturmamış bir şeyler. Bunu seziyorsunuz.

Kitap okunabilirdi. Ama vizelerim, kitap okuma ödevim ve başka sıkıntılar da birleşince ben bir başka bahara bıraktım bu kitabı. İlk yarısını okudumsa da bitiremedim.

2 yorum:

  1. hiç duymamışım.
    :)
    sen çok duygusalsın, kendinden daha duygusal şeyler okursan evet bayılırsın, anlıyorum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet bayıldım.
      Her şey dozunda güzel diye düşünüyorum.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;