6 Aralık 2013 Cuma

Mert bu yazıyı yurdumun her götüm insanı okusun istiyormuş.

bunu ben ekledim.
türkiye nasıl bir yer biliyor musunuz? insanın iyi yaşadığında öldürüldüğü bir yer. kendi haline yaşamak istediğinde buna iznin olmadığı diğer insanlara bağımlı olarak yaşaman gerektiği bi yer. özgür olamazsın kendin olamazsın yaşamak yok. sadece mutlak kendini silmişlerin vücut olarak var olabileceği bir yer rahatlıkla tabii.

ölmek... doğduğun anda ölmelisin o kadar. yaşama başlandıcın türkiyede ölme başlangıcındır. annenin karnında kalsan daha az sıkışmış hissederdin. tabii böyle şeyler hissetmiyor olabilirsiniz. belki kendinizi silmişliğinizden belkide kendinizi korumanın bi yolunu bulmuşluğunuzdan. ölüm... ölüm bu ülkenin gerçeğidir. çünkü kendine ait bi hayatının olması yanlış bu ülkede,kendine ait mutluluk yanlış,kendine ait ne varsa yanlış. hepsi herşey diğerlerine ait. kendine ait bi hayatın yoksa hep başkaları için bi yaşanmışlık bi var oluş söz konusuysa bu nasıl bir var oluştur? nasıl yaşamaktır? buna yaşamak mı desiniz ölüm mü? 


ne var canım? hayatın az mı geldi? şikayet etme bak birazını daha alırım diyen bi ülke türkiye. hadi! kendine sahip bi şekilde var olda göriyim. kendini satmayan yaşayamaz. kendini ülkene sat,kendini arkadaşına sat,kendini komşuna sat,kendini iş arkadaşına sat. gördüğün her onun bunun çocuğuna kendini ver,sat. yoksa var bile olamazsın yaşamayı bırak. senin hayatın mı? komik çocuk. kim senin aklına böyle bi fikir düşürdü ki? öyle bi şey yok ki. o benim hayatım dediğin şey herkese aittir. çıh sende! ne komik adamsın.
bu ülkede kendi hayatına bi şekilde şu zamanına kadar sahip çıkmış kimse özgürce yaşamak isteyen bi kimse kendi isteklerini başkasının üzerinden geçmeden gerçekleştirmek isteyen bi kimse başkalarına yaltaklanmadan onurluca yaşamak isteyen bi kimse etrafı sülüklerle kaplı hisseder.
ama hayır bu ülkede bi sorun yok. herşey normal. normal? tabii ki. sizin normal ölçütünüz ölü yaşamak. şaşırmamalı insan. bi katil insan öldürdü diye şaşırılınır mı? şaşırmamalıyım.


bu ülkede 'doğruluğun diktatörlüğü var. insanlarda.sizde DOĞRULUĞUN DİKTATÖRLÜĞÜ var. bi doğru türetip onu başkasına zorlamak yaşam tarzınız! bi insanın kendi doğruları olamaz. ah! ne diyorum ben bi insanın 'kendi' diye bi şeyi olmazı söz konusu değildi zaten. böylelikle hep başkalarının doğrularıyla yaşamalı insan. kollektif doğruyla.istesede istemese de. en küçük insanından en büyük insanına kadar hepiniz yapıyorsunuz bunu. peygamber efendimizin yaşamı doğru diyenlerden atatürkün felsefesi doğrudur diyenlere kadar. ''bu doğrudur işte. herkes böyle yaşamalı. bu doğru çünkü.'' e benim doğrum.kendi istediğim yaşam tarzım. '' yok o yanlış ondan vazgeçiceksin çünkü biz doğruyuz sen değil.'' doğruya kim karar veriyor. insanın kendi kendisi için karar alamaz mı? ben kendim için iyi olana karar veremezmiyim. tabii ki hayır tabii ki veremem benim yerime babam karar vermeli annem karar vermeli başbakan karar vermeli. sokaktaki her onun bunun çocuğu benim adıma karar vermeli ama ben kendi adıma karar vermemeliyim. benim kararım yanlış diğer herkesinki doğru.


bu ülke de rasyonel ikna olma diye bi şey yok. sadece 'doğruya itaat' var. insan doğru yaşamalıdır.evet. fakat o doğruya kendi karar vermeli,o doğruyu kendi seçmelidir. insan kendi yolunu kendi seçmelidir.


kendi hayatınızı kime verecekseniz verin beni ilgilendirmez o sizin hayatınız. ben uyarırım siz isterseniz uyarıma uymazsınınz. sizin seçiminiz. ben kendi hayatımı kimseye vermicem. siz istediğiniz kişiye götünüzü yalatabilirsiniz ve istediğinizin götünü yalayabilirsiniz. ben böyle şeyler yapmam. benden böyle şeyler istemeyin.


ben yaşamak istiyorum. bu ülkedeki gibi acıdan yada ölümden kaçarak yaşamıyorum. ben yaşama ulaşmaya çalışarak yaşıyorum.

diktatörlük zorbalık yaşam tarzıma müdahale istemiyorum. sadece rahaat bırakılmak istiyorum. kimseye karışmamak ve kimsenin de bana karışmasını istemiyorum. var olabilirim ve kimseden izin almam. ben yaşamak için hayatımdan vazgeçmeyi göze aldım. yaşadığım için beni öldürecek misiniz ey ölüler. elinizden geleni ardınıza komayın! ben ölülerin yaşam tarzından geliyorum ben cehennemden geliyorum ve cennete gidiyorum. bi daha dönmem oraya. copunuz götünüze girsin. biber gazını akciğerlerinize sıvılaştırarak alın. bundan zevk alırsınız. belli mi olur? belki sadist aynı zamanda mazoşisttir. belki sadiste sadizim gereklidir. mantıklı değil mi?
yokoluş meraklısı değilim. var oluş meraklısıyım. yapmaktan zevk alırım yıkmaktan değil. ben yaşıcam yiyiyosa gelin ve neyle mücadele ettiğinizi düşünün. bu hükümet yaşamı yok etmek için mücadele vermektedir. isyan edenlarde yaşamak için mücadele veriyor herhalde.herhalde ve umarım yeni bir yaşam yokediciliği için bi yarış yoktur ortada.
hadi görüşürüz. ben yaşamaya gidiyorum.

2 yorum:

  1. iki kez okudum bunu. geçende bu gece de.
    hayat işte.
    yurtdışına mastıra gitsin mert bi daa da gelmesin.
    :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;