27 Ocak 2014 Pazartesi

Itazura Na Kiss

Tür: Komedi, Okul, Romantizm
Bölüm Sayısı: 25
Tee ne zaman başlamıştım bu animeye, nihayet dün gece bitirdim. Romantikli, az bölümlü anime arıyorum diye çıkmıştım yola, Itazura Na Kiss'i bulmuştum. Uzun bir birlikteliğimiz oldu, biraz sancılıydı. 

Bu animeyi pek fazla sevmedim. Aslında en sevdiğim romantikli anime Kaichou Wa Maid Sama sanırım, onun kadar iyisini izlemedim. Bir kere, oğlanların peşinde koşan kız karakterlerden hoşlanmıyorum. Bu animede çaba sarf eden, fedakarlık eden, yapışan kız karakterdi. 

Kotoko lisede okurken Irie'ye aşık oldu ancak Irie okulun hatta ülkenin en zekilerinden biri olduğu tahmin edilen bir çocuk, Kotoko da şapşalın teki, neye elini atsa yüzüne gözüne bulaştırıyor. Kotoko Irie'ye bir aşk mektubu yazıyor, Irie bunu kabul etmiyor, her fırsatta Kotoko'yu aşağılıyor veya görmezden geliyor. Ancak Kotoko'nun evi yıkılınca (Kotoko'nun babasıyla Irie'nin babası çok yakın arkadaşmış) babasıyla Irie'lerin evine taşınıyorlar. Böylece ister istemez iletişim halinde kalıyorlar. 

Kotoko uzunca bir süre Irie'nin peşinden koşuyor, sonunda bir başkası ile evlenince kıymetleniyor tabii. İşte Irie Kotoko'yu kolundan tutup eve sürüklüyor ve "Ben bu kızla evleneceğim!" diyor. 

Olaylar olaylar, bir sürü karakter var. Herkes birbirini buluyor sonunda, herkesin başı bağlanıyor mehehe. 

Kotoko'yla Irie'nin küçük bir kızları oluyor, birlikte yaşamanın bir yolunu buluyorlar.

Hayatımda ilk kez hamile kalmalı bir anime izledim, çok ilginçti. Doğum falan yaptı kız gözümün önünde, hoşuma gitti. Ama genel olarak sevmedim animeyi, izlerken çok fazla eğlenmedim. Genellikle Irie Kotoko'yu aşağıladı, benim içimdeki feminist ayaklandı falan.

Sanırım anime Playful Kiss'in animesiymiş, yani daha doğrusu diziyi animeden uyarlamışlar. Karakterler falan aynıymış, sadece isimler farklıymış, bir de sonu galiba. Playful Kiss'i izlemedim, Itazura Na Kiss'i de öyle aman aman sevmedim. 

4 yorum:

  1. ayy 25 bölümü varmışş.
    20 dakika x 25 bölüm.
    çok da değil aslında.

    başlasam mı napsam bilemedim. blogcuların bahsettiği bütün dizileri izleseyim bütün kitapları okuyasım var. keşke gün 50 saat olsa.

    bir şeyler dedim ama neyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi başla diyemiyorum pek, çünkü ben o kadar da sevmedim ama sen bilirsin. Konusu ilgini çektiyse... Benim gözü kapalı önereceğim tek romantikli anime Kaichou Wa Maid Sama şimdilik :)

      Sil
  2. ya arada ben de takılayım böle dizilere. sürekli dizi izliyom zaten yaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 6 bölüm Elfen Lied izleyerek sabahladım, psikolojim altüst oldu galiba.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;