21 Ocak 2014 Salı

Kitaplı Mim


Simge beni mimlemiş, ben de önce biraz düşüneceğim dedim, sonra aklımdan çıkıverdi mim. Bu gece aklıma gelmişken yapıyorum.

1- Şimdiye kadar okuduğunuz kitaplardaki en gerçekçi ikili ilişki hangi kitapta ve kimler arasında oldu?

Bu soruyu okuduğumdan beri aklıma José Saramago ve onun iki kitabı geliyor. Biri Çatıdaki Pencere. İsimlerini hatırlamıyorum ama bir çift vardı, birbirlerinden nefret ettikleri halde bir türlü ayrılmayan, onların ilişkisi. Bir de Kabil'de Kabil ile Tanrı'nın ilişkisi.

2-Kitaplarda hangi tür insan tipinin yer almasını istersiniz?

Hafif deli tipleri severim. Şizofren, manik, böyle tipler olursa kitapta, saçmalanmamışsa da hoş olabilir. Bir de hayaletli kitaplar okumak istiyorum.

3-Hangi iki kitap türünü birbirine karıştırmak istersiniz?

Psikolojikbilimkurgu kulağa olduça hoş geliyor. :)

4-Betimlemeler ne derece önemlidir?

Betimlemeleri önemli buluyorum ancak dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Lüzumsuz yere yazılmış yarım sayfa betimleme okumayı hiç sevmem ama kimileri de vardır ki "Üf be!" dedirtir insana, dudak uçuklatır.

5- Kitaplarda ana karakteri en gerçekçi kılan ve onu sevdiren özellik nedir?

Sanırım kitaplarda karakterleri gerçekçi kılan özellik onların "karakterlerinin" olmasıdır. Yani bazı yazarlar bunu başarıyor, her bir karakterin gerçekten birer kişiliği de oluyor, bazı kitaplardaysa karakterler asla gerçek insanlar gibi değil. Onları yazarın yarattığını biliyorsunuz. Yazar konuşturuyormuş gibi hissediyorsunuz.

Bana gelince, ben depresif karakterleri severim. Alaycı karakterleri de severim. Karizmatik karakterlere bayılırım.

 Mimlediklerim de, şayet bu yazıyı görürse Mina yanıtlasın, bir de Piktobet'in yanıtlarını merak ediyorum, o blogunda böyle bir mim yayınlamayacaktır ama üşenmezse bana mail atarak ulaştırabilir meheh *.*

4 yorum:

  1. Psikolojik bilim kurgu gerçekten hoş geliyor kulağa :)

    YanıtlaSil
  2. Ay yazıyı yazdığın gün gördüm, yapacağım mim'i bugün. Bak bir de bayansilvia yapmış, okursun belki onun cevaplarını. http://egeninlaciverti.blogspot.com.tr/2014/01/mim-yaptm-hem-de-kitapl.html

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;