1 Ocak 2014 Çarşamba

Stuart Little (1999)

Bu filmi ilk kez izlediğimde küçük bir çocuktum. Metin Amca, Jane ile beni sinemaya götürmüştü, sonra da hamburger yemiştik. Ben ketçap ve mayonez sevmediğimi söyleyince bunu yadırgamış, sadece ekmek ve etten oluşan bir hamburgerim olmasın diye yine de ketçap ve mayonez koymalarını istemişti. Muhtemelen yine de yemiştim.

Filmi çok sevdiğimi hatırlıyorum. Farenin ismini unutmuştum ve uzun bir süre de hatırlamaya çalışmıştım. Filmin ikincisini izlediğimde ilkokula gidiyordum. Nereden estiyse bizi toplantı odası olarak kullanılan yere toplamış, projeksiyon makinesi ile perdeye yansıtmışlardı filmi, ben de izleyenler arasındaydım.

2014'ün ilk filmi Stuart Little oldu benim için. Bu gün canım sıkkındı, yarın omurgasız lab vizesi var, yine bir türlü dersin başına oturamadım. Bari film izleyeyim dedim. Bilgisayarımdaki filmleri karıştırırken bunu gördüm ve tekrar izlemeye karar verdim.

Ben unutmuşum ya da dikkatimi çekmemiş ama Hugh Lauri ile de lisedeyken değil meğer 4-5 yaşlarındayken tanışmışım. Eheh bu izleyişimde filmi, gözlerimi üzerinden alamadım adamın. Herhalde hangi rolde oynarsa oynasın "Ben çok zekiyim!" diye haykıracak bu adamın gözleri, Akıl ve Tutku'da da oynamış, orada da öyleydi. Neyse ki aptal rolünü oynadığı bir filme rastlamadım, herhalde başarılı olamazdı.

Filmi anneme de izletmek istiyorum, belki aile olmak için kan bağı olması gerekmediğini, tüm farklılıklara rağmen insanların aile olabileceğini anlar. Bu düşünceyi bilinç altıma da bu film yerleştirmiştir belki, gerçekten, o kadar küçüktüm.

Benim için tekrar izlemek çok keyifli oldu. Yönetmeni kimmiş, IMDB puanı kaçmış falan hiç önemsemiyorum. Şu George denen veletin de yanaklarını sıkıştırılası buluyorum. Çok tatlı bir film, bir ara izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. tatlı filmdi ya evet.
    ilk paragrafın daa da tatlı.

    :)

    bi de senin memlekette değişik isimli bi et yemeği vardı ya yazmıştın.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevmiştim küçükken bu filmi ve o ilk seferden sonra da ne zaman televizyonda yayınlansa veya işte bi şekilde karşıma çıksa izlemiştim.

      Et yemeğini hatırlayamadım.

      Bir de Moonrise Kingdom'ı izledim, sen önermiştin bana. Filmi çok sevdim. Yazmayı düşünüyorum ama bir türlü yazamıyorum. Ne tatlılar ya.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;