10 Temmuz 2014 Perşembe

miller


Bir anda tüm hayatımız kediden ibaret oluverdi. Yemek yedi mi, su içiyor mu, kaka yaptı mı yapmadı mı, keyfi yerinde mi, neden miyavlıyor... sürekli aklımızda bu deli sorular. Okuldayken de "Acaba evde tek başına ne yapıyor ya?" diye düşünüyoruz. Hasta olması, paytak paytak yürümesi, kemiklerinin sayılıyor olması sanırım bizi ona karşı daha yufka yürekli kılıyor.

Kedi bize çok alıştı iki günde. Sürekli yanımızda olmak istiyor. Gece aynı odada uyuyoruz, bazen yanımıza yatıyor. Biz yemek yerken o masanın altında, ayaklarımızın dibinde oturuyor. Tuvalete girdiğimizde merakla kapının önünde miyavlıyor.

Dün tüylerini yaladı, bunu yapmıyordu. Kendine bakmaya başlaması bizi sevindirdi, bu eskisi kadar halsiz olmadığına bir işaret diye düşündük. Birazcık oyun oynadı, avcılık hünerlerini sergiledi ahah. Bir de ayakkabılarımızı koklamaya, buzdolabına girmeye çalışmaya başladı. Etrafı merak etmesi de durumunun iyiye gittiğine işaret diye düşündük. Birazcık inatçıyız ama, içeri girmemize izin verilmediğinde bir süre kapının önünde durup miyavlıyoruz. Dün tavuk yedi, kusmadı. Ben de tüm bunlar sonucunda birazcık rahatladım. Umuyoruz yaşayacak.

Mert onun annesi gibi bir şey oldu sanırım. Ben ona karşı daha çekingenim, çok minik, çok zayıf olduğu için ona dokunurken de tedirgin oluyorum. Mert daha cüretkar. Böyle olunca ilişkileri daha çabuk gelişti.

Hayatımda hiç, kendimden daha sıkı takip ettiğim, böyle üzerine titrediğim bir canlı olmamıştı. Dün kediye bakarken gözlerim doldu bir ara. Tabii bunda çalkantılı ruh halimin de etkisi var. Hâlâ aklım almıyor, bu kadar güzel, bu kadar minik, bu kadar kırılgan bir şeye nasıl o kadar özensiz, umursamaz davranabildiler?

Mert onu veterinere götürdü. Ben uyudum. Bakalım durumunda bir iyileşme olmuş mu... Bir tane de pire tespit ettik üzerinde miniğin. İyileşmesini çok istiyorum, istiyoruz. Bu minik ölürse bu dünyayı affedemem herhalde.

16 yorum:

  1. Ömrü uzun yaşamı güzel olsun kıyamam minik kediye. :(

    YanıtlaSil
  2. Bak yavaş yavaş kendine geliyor :) kötü düşünme ya ölüm falan iyileşicek inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Gelişmeler çok iyi canım
    Sizin özeniniz ve sevginizle bak göreceksin daha çoook güzel günler bekliyor miniği

    Sık sık bilgi ver bize de olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki veririm.
      Çok seviyoruz onu, daha iyi olduğunu veteriner de söylemiş. Büyütüp besili bir kedi yapacağız :) Sonra da anne olur belki *.*

      Sil
  4. O'nu merak ediyorum. İyi haberlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben haberdar ederim herkesleri. Çok ilgi gördü kerata :D

      Sil
  5. anladım ki ben kediş bakamam çocuk bakmadan farkı yok bunun. ben kendime bakamıyorum. kediyi de alıp rezil etmeye gerek yok. ileride artık aslında benim kedi beslemey bilmme lazım ileride 5-6 kedisi yalnız garip bir inan olacam sonuçta. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ,Evet biraz çocuk bakmak gibi ama bakarsın yea. Çok tatlılar, çok sevince bakarsın zor gelmez.

      Sil
  6. Biliyorsun ben de veteriner hekimlik okuyorum. (ya da belki bilmiyorsun) Daha birinci sınıfı bile geçemedim ondan sana kendi kendime çok bir yardımım dokunmaz ama minikle ilgili bir sorun olursa da burada paylaşırsan gördüğümde mezun arkadaşlarım falan var onlara danışabilirim. Bebişle ilgili güncel tut bizi yeter. Blogger a daha yeni yeni dönmeye başladım o yüzden önceki postlarını kaçırdım hep ama bundan sonra ben de güncel ve takipte olmayı planlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordum, teşekkür ederim. Merak etme herkesleri haberdar ederim, insanlar çok ilgilendi. E zaten ben her şeyi yazıyorum biliyorsun. Böyle iştee :) Teşekkürler tekrar.

      Sil
  7. Söylediklerine bakılırsa iyileşmeye başlamış gibi görünüyor. Yani umarım öyledir ve umarım çok daha iyi olur ve size yaramazlıklar yapar :)
    Ne güzel yatmış bilgisayarın üzerin de ya :) Keyfe bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheh evet.
      Dünyayı kediler yönetiyor diyorum kimse inanmıyor.

      Sil
  8. onun ruhu çalkantılı değil galibaaa :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;