12 Ağustos 2014 Salı

miller,tost, mert falan

lezzetli şeyler
Ankara'ya geldiğimden beri bir gece bile yurtta kalmadım, Mert'in evine yerleştim. Bana her gün güzel tostlar ve makarnalar yapıyor. İki kez falan da kabak yedik. Kabak yemek hayatımda önemli bir adım, nefret ederdim kabaktan, artık etmiyormuşum. Bir şeylere evriliyorum herhalde, yoğurt da yiyebilmeye başladım, hadi hayırlısı.

Annem önce çok dramatikleştirdi olayı.
"Elin oğlunda nasıl kalırsın Cessie?!"
"Anne çocuk erkek arkadaşım, elin oğlu değil."
"Ateşle barut hiç yan yana durur mu Cessie?!"
"Sevişmekten korkuyorum anne -.- "
"Aklım her an sende. Kalbim var, biliyorsun zaten, niye kalmıyorsun odanda. Yüreğimi bitirme benim." 
"..."

Sonra (nasıl olduğunu ben de bilmiyorum ama) annemin kafasındakiler şöyle bir şeye dönüştü:
"Ben ikinize de güveniyorum kızım. O çocuğa da selam söyle. Her şeyi ona ödetme. Öpüyorum ikinizi de." 

Annemin nasıl bir dünyada yaşadığını hiç bilmiyorum gerçekten. O da böyle değişimler yaşıyor, enteresan. Mert'i sevdiğine falan karar verdi sonradan, onda kalmama bir şey demiyor. Annemle kısa zamanda çok ve büyük işler başardık bence. Babam bunlardan hiç haberdar değil yalnız.

Miller kocaman oldu. Güzel, sağlıklı ve neşeli bir kediye dönüştü. Kakasının üzerini örtemeyişi, kakayı örtemediği gibi bir de üzerine basıp sonra biz onu yakalayamadan ortalıkta koşturmaya başlaması falan bizi biraz zorladı. Ben daha sakin karşılıyordum ama Mert çok iğreniyordu. Biraz bahsettim, geçenlerde Miller'ı istemediğine karar verdi. Ben tabii ki büyük bir hüsrana, hayal kırıklığına uğradım. Hüngür hüngür ağladım, sonra da Mert fikir değiştirdi. Fakat ben ona güvenmedim çünkü daha önce de ona bakmak istediğine karar verip sonra kararından caymıştı. Şimdilik şöyle diyor: "Ölsem de bu kediyi bu evden göndermem!"

Miller'ı oturma odasında bırakıyoruz gece. Sabah yanına gittiğimizde mutlu oluyor, mırıldamaya başlıyor ve sevgi istiyor. Sanırım ona aşık oldum *.* Bazen de göğsüme yerleşip uyuklamaya başlıyor. İlk başlardaki tedirginliğinden eser kalmadı. Aşılarını yaptırıyoruz, bizi maddi anlamda biraz zorluyor ama idare edeceğiz işte.

Geçenlerde ilk geldiği gün ne kadar ürkek olduğunu konuştuk Mert'le. Ölecek diye ne kadar ağlamıştım! Şimdi hepsi anı oldu meheh. Keyifleniyorum böyle düşününce.

Bazen de Emre'nin dediği gibi, kedilerin sıvı olduğuna bizi ikna edecek davranışlar sergiliyor minik, şöyle:
Seçimlerde oy kullanmadım. İyi mi yaptım, kötü mü yaptım hiç bilmiyorum. Cansu biraz kızdı falan, geçerli oyların yüzdesi şeysi yüzünden. Ben düşündüm bu konuyu, bilemedim kime oy vereceğimi, ben de kimseye vermedim.

Entomolojiden 70 almışım. Hayatımı adadığım dersten 70 aldığıma inanamıyorum, herhalde salağım! Gerçi Mert son gece çalıştığımı, feci isteksiz çalıştığımı falan söylüyor ama ÇOK ÇABALADIM BENCE! Sisbot vizeleri de güzeldi işte. Bu yaz not ortalamam biraz yükselecek.

Eylülde Adana'ya gideceğim, Esin'le de görüşeceğim. Cuma günü okuldaki psikiyatra gideceğim, hiç hoş değil -.-

Dün gece içki içtik bu yüzden bu gün kendime gelemedim, ayı kakasına da gidemedim. Ayı arazisi vardı, ona da katılacaktım ama katılmadım sonra çünkü ders alıyorum, finaller var. Eylülde Adana'ya gitmem iyi olacak falan. Kafam kazan gibi. Saat olmuş dört, biz yeni kahvaltı yapıyoruz, Mert Miller'ı aşıya götürecek.

Son iki üç gündür iyiyim ama. Dağılıp gitmenin eşiğinde duruyordum, şimdi öyle değilim. Kütüphanede güzel kitaplar buldum, okuma isteğim canlandı. İki makale çevirmem gerekiyor ama bir kelimesine bile bakmadım, bu gün ona başlayayım bari.

Mert psikolojiyle ilgili bir kitap okuyor, kendisini psikolojiye adamaya karar verdi. Sanırım yüksek lisans yapılabiliyormuş, oradan öyle devam edecek anladığım kadarı ile. Adli antropolog bir herifin yaşamını anlattığı bir kitabı okuyor bir de. Çok dehşete düşüyor, çok da ufku genişlemiş, merak ediyorum ben de. Ondan sonra da ben okurum belki.

Bir şeyler daha söyleyecektim ama unuttum, yetsin bu kadarı. Ben de tostumu yiyeyim nım nım. *.*

15 yorum:

  1. Ya benim de hiç bitmedi. Bilmiyorum.
    Pavyona daima varım!

    YanıtlaSil
  2. Yalnız bu miller kocamaan olmuş. kakasını örtmeyip üstüne basması sanırım annesinden erken ayrılıp doğasını öğrenmemiş olmasından.
    70 kötü bir not değildir cessie.
    anneleri anlamak çok zor.
    hof sonunu bağlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kocaman oldu ya. Güzel oldu.
      Bence 90 dışında her not kötü mesela :/
      Annemi hiç anlayamadım herhalde, o da beni anlayamadı.
      Senin için playlist yapıyorum youtube'da Mirage, aylardır ahah.

      Sil
    2. oha bana playlist mi ^_^
      cessie sen bir ilahsın, son yazıdan sonra ilahe mi daha uygun bilemedim.
      hemen seni putlaştırıp tapınmaya başlayabilirim.
      meheheheh :)

      Sil
    3. Ya evet, tee bi zaman, dinlediğin şarkıları bir araya toplasan falan diye yorum bırakmıştın. Ben de onları bir araya toplamaya uğraşıyorum eheh. Biraz başarılı oldum.

      Sil
    4. :D
      şu an bak sıcaktan inlemeyi kestim.
      ay en kısa zamanda paylaş inşallah ya da youtube kanalını bulayım en iyisi.
      gizli değildir listen inşalla :(

      Sil
    5. https://www.youtube.com/watch?v=_l09H-3zzgA&list=PLP28CGQ913EsrsKVOBCR-lXd9Ob228mBj
      Şu liste eheh.
      Favorilerimde de dinlediğim şarkılar var, burada birleştirmeye çalışıyorum hepsini. Gizlemedim bişeyleri herhalde açıktır :D

      Sil
    6. şu an hemen dinleme listelerime ekledim.
      gündüzlerime ve gecelerime neşe kattın cessie!
      :D

      Sil
  3. Miller büyümüüş çok tatlı:) okul psikaytristiyle görüşmende iyi şanslar, umarım bu sefer daha sempatik bulursun onu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay teşekkür ederim, hiç umutlu değilim ama :D

      Sil
  4. hah haaa napsın annen şaşırdı tabi bilemiyo napcağını. senin erkek arkadaşın olması fikrine ben de zor alıştım yau :) ben de hiç oy kullanmam valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben bile benim erkek arkadaşım olması fikrine zor alıştım. Anlıyorum hepinizi ahaha.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;