29 Eylül 2014 Pazartesi

Book Challenge

Eveth makale okumam gereken şu dakikalarda bu postu hazırladığım için kendimle gurur duyuyorum. Nasılsın diye soracak olursanız, karmakarışığım, gerginim.

11.GÜN: NEFRET ETTİĞİN BİR KİTAP
Bu kitaptan kelimenin tam anlamıyla nefret ettim. Cidden. Hem konusu saçma sapandı, hem anlatımı kötüydü. Lisedeyken bir arkadaşımdan ödünç almıştım. Yarım bıraktığım ilk kitap olabilir kendileri.

Biri türbanlı biri türbansız iki kadın olsun, bu ikisini seviştirelim marjinal olsun kafasıyla yazılmış bir kitaptı. Cümleler basitti, yavandı. Ay tatsız tuzsuzdu, sürekli kendini tekrarlıyordu. Hiç çekilecek dert değildi.

Sonunda Ebru çıldırıp takıntımı bir kenara bırakıp lanet kitabı okumaya devam etmememi söylemişti. Ben de iade etmiştim. Görmek bile istemiyorum, senelerdir de yarım bırakmış olmanın azabını duyuyorum. Ihı :(

12.GÜN: HEM SEVİP HEM NEFRET ETTİĞİN BİR KİTAP
Bana sorarsanız çıbanın başı, her şeyin başlangıcı bu kitap. Bu kitap hayatımızın ortasına meteor gibi düştü. Mert değişti, arkadaş grubumuz dağıldı her şeyi bu kitaba bağlıyorum.

Eveth Vega'nın da şarkısında dediği gibi keskin bi' şeyleri yerinden oynattı bu kitap. Okuduğum zaman hakkında hiç yorum falan da yazmamıştım. Şimdi anlatsam uzun uzun anlatırım, size şehrin ara sokaklarında dolaşan bir canavardan bahsederim, bir heykeltraştan konuşuruz ama çok üşeniyorum. Hem gerek yok böyle şeylere.

Hem sevdiğim hem nefret ettiğim kitap bu işte.



13.GÜN: EN SEVDİĞİN YAZAR
Saramago'yu şöylece bırakıyorum ama Jane Austen, Kurt Vonnegut ve James Baldwin de benim bebeklerim. Ayrıca galiba Bukowski'yi de çok seviyorum.

En sevdiğin yazar sorusu çok zor bir soru, tek bir seçim yapmam imkansız. Ben de en karizmatik, en baykuş adamın fotoğrafını paylaşırken diğerlerinin de adını anmadan geçemedim.

Gerginliğim hâlâ geçmedi of. Çok tatsız tuzsuz yazıyorum lanet olsun bana. Ya da olmasın ya lanet, neden olsun. Biraz kitap okur kendime gelirim az sonra. Eveth.

14.GÜN: FİLMİ ÇEKİLEN VE MAHVEDİLEN BİR KİTAP
Buna da Hayatın Kaynağı demek istiyorum ama demeyeceğim ahahah. Başka bir kitap düşüneyim durun.

Hep Ayn Rand'dan gidiyorum ama bu kez de Atlas Silkindi diyeceğim. Sanırım filmi gerçekten kitaba nazaran korkunçtu. Çok yüzeyseldi, çok sığdı. Üç filmden oluşuyor aslında hikayenin tamamı, ben sadece ilkini izledim. Üçüncüsü de henüz yayınlanmadı diye biliyorum.

Gerçekten ilginç bir kitap Atlas Silkindi, distopya diyeceğim neredeyse. Kalın olmasına rağmen bir çırpıda bitirebileceğiniz kadar akıcı. Okumadıysanız okuyabilirsiniz, hatta okuyun, işiniz ne?


15.GÜN: EN SEVDİĞİN ERKEK KARAKTER
Burada da tek bir kişiyi seçmek gerçekten çok zor o yüzden birkaç tane yazacağım. Üşendiğim için fotoğraf koymuyorum.

Öncelikle, Hayatın Kaynağı hakkında konuşurken bahsettiğim heykeltraş oğlan hayatta en sevdiğim kendime en yakın hissettiğim karakterlerden biri. Peter Pan en sevdiğim ve en örnek aldığım kahramanlardan biri. Alice Harikalar Diyarı'ndaki Şapkacı konusuna hiç girmiyorum bile, 365 doğmama günü. Harry Potter'dan Sirius Black demek istiyorum bir de Mavi Sakal'daki ressam herif. Bunların hepsi benim en sevdiklerim, hepsi benim bebeklerim.

Hiç düzelemedim.
Gidip kitap okuyayım.

4 yorum:

  1. "Hayatın Kaynağı" benim de çok etkilendiğim bir kitap
    Herkesin okuması gerekenlerden biri diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. ders çalış beee çeviri yap makaleeee yaph :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;