14 Eylül 2014 Pazar

ridade, pijama, bol fotoğraf, karışık kaset, jeff hardy ve umaganın ölümü


You're My Best Friend eşliğinde lütfen...

Çocukluk yıllarımda hayatıma girmiş olup, hâlâ hayatımda olup beni hiç hüsrana uğratmamış tek insan Ridade galiba. Ona karşı içimde ne bir parça kırgınlık, ne azıcık öfke var, hiç olmadı. Saniyelerle sınırlı olan, anlık çocukluk kavgalarını saymıyorsak.

Ridade ben Ankara'ya gitmeden bize geldi, dün gece bizde kaldı. Az önce Mecit Abi'm götürdü onu. Anlatmaya nereden başlamalıyım.

Ben dört buçuk beş yaşlarındayım. Tombul kırmızı yanaklı, toparlak bir kızım. Ailenin en küçüğüyüm. Tüm kuzenler, annemler, herkes beni seviyor. Sonra bir gün, kırmızı koca kafalı bir bok makinesi giriveriyor hayatımıza. Artık ablayım. Ve ben onu kıskanmıyorum. Gerçekten. Abla olmaktan memnunum.

Ridade'ye annem bakıyor ailesi çalışmak zorunda olduğu için. Zor bir çocuk, hepimizi zorluyor, en çok da beni belki. Onun yüzünden azar işitiyorum, onu eğlendirmeye çalışıyorum, bazen kafama oyuncak yiyorum ama onu hep seviyorum. Hep. Çünkü o çok küçük, çünkü o tatlı bir kız çocuğu ve benim kardeşim...

Sonra bir bakıyorum büyümüşüz. Ben 20 yaşındayım, o 17'sine girecek... Ve biz hâlâ kardeş gibiyiz. Bir bakıyorum hâlâ hafta sonu yatıya geliyor bize. Bir bakıyorum o benim iç sıkıntımı azaltmış, bir bakıyorum yanımda olmasından mutluyum.

Ölüp gitsem diye düşündüğümde aklıma gelen ilk isimlerden biri o oluyor. Beni affeder miydi? Çok üzülür müydü? Ne tepki verirdi? İntihar edecek olsam, mektubumu ona adardım diye düşünüyorum. Ama bunlar sevimsiz düşünceler.

Ridade dün akşam bize geldi. Hemen odama geçtik. Birikmiş tüm dedikodumuzu 3 saniyede, nefes almaksızın bitiriverdik. "Sevgilim yok Cessie, aşk hayatım yok.", "Ben de Mert'ten ayrıldım Rit." 

Annelerimizi konuşuyoruz, gelecek hakkında planlarımızı. "Herkes bir şeylere karar vermiş, ben ne olacağımı bilmiyorum" diyor. "Ahaha" diyorum "ben üniversiteye başlamış olduğum halde ne olacağımı bilmiyorum." Onu dinlemeye çalışıyorum, öğüt vermemeye, bir şeylere zorlamamaya, bana yapılmasından hoşlanmadığım şeyleri yapmamaya çalışıyorum. Galiba biraz da Ridade'nin hayata dair bazı şeyleri kendi başına bulması, öğrenmesi gerektiğine inanıyorum. Aramızdaki 4 yaşa dayanarak ona nasihat verecek konumda da değilim. Ben de düşe kalka ilerlemeye çalışıyorum.

Ridade ile olmak çok rahattır her zaman. Bir ara o telefonuna dalıyor, ben kendi halimde takılıyorum. Sonra yeniden konuşmaya başlıyoruz. Bir şeyler olmuş, sarsılmış, bana onu anlatıyor. Ben ona kendi sorunlarımdan bahsediyorum.

Sonra biraz uykumuz geliyor, biraz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Teyzemlerden getirdiğim kasetlerin bir kısmını seriyorum yatağa ve keşfe çıkıyoruz. Üzerinde isim yazmayan kasetleri anlamlandırma çabası. Bir tanesine bayılıyoruz! İçinde Madonna, Queen, Beatles falan var. Onu Ankara'ya giderken dinlemek için ayırıyorum.

Bu esnada Smackdown hakkında konuşmaya başlıyoruz çünkü bir dönem ortak noktamızdı ağlaya zırlaya amerikan güreşi izlemek. Eski maçlara bakıyoruz, güreşçilerin bir kritiğini yapıyoruz. Edge'in çok yakışıklı olduğuna, Kane'in korkunç olduğuna karar veriyoruz. Umaga'nın ölümüne üzülüyor Ridade. CM Punk aslında çok karizmatik herifti de pislikti diyoruz. Undertaker'ı izliyoruz, Lita'yı sürtük olmakla suçluyoruz ve feci bir nostalji yaşıyoruz, bir yanda da kulağımızda bahsettiğim kasetten çalan şarkılar.

Ridade benim kız kardeşim. En yakın arkadaşlarımdan biri. Onunla olmak her zaman güzel. Biz sürekli iletişim halinde değiliz, ayda yılda bir iki kez görüşüyoruz ama hiç kopmadık, kopmuyoruz.

Kendisine de söyledim, iyi ki geldi. İyi ki geldi. İyi ki geldi.
Onu çok ama gerçekten çok seviyorum.


6 yorum:

  1. Hepimizin hayatında lazım.ama çok az çok nadir ve çok değerli insanlar bunlar kıymet bilelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hepimize lazım.
      Çok şanslıyım *.*

      Sil
  2. Böyle arkadaşlar zor bulunuyor. Yanında olması ne güzel.
    Mert'ten ayrıldın mı? Ben o kısmı kaçırdım sanırım. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya karışık biraz o durum. Çok bahsetmedim zaten.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;