19 Eylül 2014 Cuma

uyuyamama, Summer ve Esin

Ayın 15'inde, pazartesi akşamı Esin'e gittim. İşte biraz uzun konuşacağız diye en son beni aldı. Ölmek için geçerli sebepler sunmamı istedi benden. Ben de klasik düşüncelerimi anlattım işte. O da bu ölüm isteğinin çoğu zaman insan algısındaki çeşitli bozukluklar tarafından tetiklendiğini söyledi.

Esin'i, Esin'in tarzını seviyorum. Bana daima kendimi iyi hissettiriyor. Yine konuştuktan sonra kendimi daha iyi hissettim. Koray'ı anlattım biraz. Koray'ı size de anlatmadım değil mi? Sapığı olduğum bir internet arkadaşı. Manyak gibi taktım
oğlana ya. Aşk deseniz aşk değil, hoşlantı deseniz hoşlantı değil ama bayağı etkilendim. Bayağı. Harbiden. Oradan Mert'e geldi konu, "Senin erkek arkadaşın yok muydu zaten?" dedi. "Onunla ayrı gibiyiz." dedim. Sebepleri üzerine falan konuştuk biraz. Bu konuyu henüz Mert'le çok açık konuşmadığımız için burada da çok detaylı yazmayayım. Esin şöyle dedi, ilişki her zaman için insan hayatında artı bir şeymiş. Kişiyi negatife çekmeye başladığında, uzatmanın da anlamı yokmuş. "Olabilir." dedim.

İdeal erkek arkadaşımın profilini çıkardı Esin: Girişken olacakmış, cesur olacakmış, kesinlikle ama kesinlikle zeki biri olacakmış. Çünkü ben çekingen ve ürkeğim.

Esin depresif insanların, hayattan keyif alamayan insanların çoğunlukla pasif, tembel, korkak insanlar olduklarından bahsetti. "Evet!" dedim "O benim!" Ve ona eski ben ile yeni benden bahsettim. "Eskiden" dedim "çok girişken bir tiptim ben aslında. Her şeyi yapmak istiyordum, her taşın altından çıkıyordum. Derslerimde de başarılıydım. Böyle utangaç da değildim. Sonra liseye başlarkan silik bir tip olmaya karar verdim ve kendimi öyle bir şeye dönüştürdüm. Sonra da hiçbir şeyi toparlayamadım zaten." "Yanlış karar vermişsin" dedi. "Tam tersini yapmalısın."

Artık gerçekten utandığımı söylesem de, yenmem gerektiğini söyledi. Hayat konusundaki tecrübemi arttıracakmışım, ben Bulantı'yı okurken bunu fark etmiştim zaten. Cesur gibi davranacakmışım, utanmıyormuş gibi davranacakmışım. Ölüm konusundaki farkındalıktan bahsettik, bu insanın hayata bakışını gerçekten etkileyen bir hadiseymiş. Bana yine güzel kitaplar önerdi.

Dün ona mesaj attım "Esin, sanırım ben bu güne dek hiç var olmamışım!" diye. Düşününce bana, bu yolu hep Bülent Hoca açtı gibi geliyor. Yani iki senedir bir kavrayışlar, bir arayışlar, kendimize gelemedik. Domino taşları gibi her şey devrilmeyi bekliyormuş meğersem. İnsanın bu güne dek var olmadığını idrak etmesi korkunç, korkunç, korkunç bir şey. Bu idrakler küçük anlarla sınırlı neyse ki, etkilerini de kısa tutmaya çalışıyorum. Bazen gün içinde durup dururken heyecanlanıyorum, bir bir şeyler... Bana yine güzel kitaplar önerdi.

O gece uyumadım, ertesi gün de erkenden yola düştüm. Annem yine biraz ağlayacak gibi oldu... Bu kadınla ne yapacaksam hiç bilmiyorum gerçekten. Neyse çok aldırış etmedim. Burcu da gece yola çıkmıştı, ikimiz de salı günü gelmiş olduk. Odaya girdiğimde Burcu yerleşmeye başlamıştı.

Hemen birbirimizin kollarına atladık tabii ki. Odamı çok özlemişim! Burcu'yu çok özlemişim! Anında dedikodu yapmaya başladık. Ankara'ya ilk gelişimi hatırlıyor musunuz? Ne kadar gergindim, ne kadar endişeliydim. Sonra oda arkadaşları... Ama şimdi bir düzen oturttuk, Burcu'yla zaten kız kardeş gibiyiz. Zaman zaman sorunlarımız oldu tabii ama üstesinden geldik. Zaten insan karşısındakini anladığında, ona çok da kızamıyor :)

Gün içinde dayanamayıp uyudum ben. Gecenin köründe uyandım, baktım Burcu yatmış. Ben de pılımı pırtımı aldım mutfağa taşındım. Okudum, düşündüm ve yazdım. Zaten düşünmem gereken bir sürü şey var kaçabildiğim kadar kaçıyorum. Daha fazla erteleyemem.

Sonra odaya dönüp biraz daha uyudum.

Ertesi gün, yani çarşamba günü erkenden kalkıp kahvaltı ettik. Sonra çıktık öğrenci işlerine gittik, transkript çıktısı aldık dooğru Antropoloji bölümüne. Oradan da çeşitli belgeler alıp bizim bölüme gittik, doldurduk, hocaları bulup imzalattık ve götürüp teslim ettik. Kabul edilip edilmediğimizi bilmiyoruz ama Ali Metin hoca kabul edilmişsiniz gibi başlayın derslere dedi. Pazartesi açılışı antropolojiyle yapıyoruz yani.

Sonra Kızılay yollarına düştük, Burcu da bizim gittiğimiz yerde kurs için kayıt yaptıracaktı. O esnada Summer'la da konuştuk, Kızılay'da buluşmak için sözleştik. Hava yağmurluydu, biz şemsiyesizdik. Nahoş şeyler bunlar ama benim enerjimi düşürmedi.

Önce Amerikan Kültür'e gittik, orada Summer biraz bizi beklemek zorunda kaldı. Sonra oraya en yakın olan, yemek yiyebileceğimiz yere, Burger'a attık kendimizi çünkü yağmur çok hızlanmıştı. Biraz konuştuk, vidyo çektik.

Sonra yağmur durdu, kalktık Dost'a gittik. Peyniraltı Edebiyatı'nı bir aldım bakıp bakıştırmak için. Camus'nün iki kitabını aldım. Summer bir Garcia Marquez aldı sanırım, Burcu Süskind'in Koku'sunu. Eheh canavar gibiyim valla kim ne aldı kontrol ettim. Her neyse, sonra sağda solda sifteledik, en sonunda çay içmek için bir yere oturduk ve biraz daha konuştuk.

Benim sarhoş olma isteğime herkes kulak tıkadı her zaman olduğu gibi -.- Daha hevesimi alamadım evet. Neyse iyi de oldu, hiçbir şey içemezdim o koca hamburgerin üzerine zaten.

Summer çok tatlı biri, onu çok sevdik. Ya, ben zaten öyle olduğunu biliyordum. Kitapsever'den ses seda çıkmadığından bir de sanırım Ankara'da olmadığından bize katılamadı ama o gelince bir buluşma daha yaparız. Hatta gelin tüm Ankara'daki bloggerlar buluşak.

Çok güzel bir gün geçirdik, feci yorulduk, ayakkabılarımızın gazabına uğradık ama gerçekten güzeldi. Tiyatro sözü aldık Summer'dan, böyle şeyler işte. Videoyu ifşa etme konusunda izin aldım, hemen alta iliştiriyorum.



ya, çok tatlıyız
fjkjsd

30 yorum:

  1. Sen benmissin megersem. Silik olmak, kimseye karismamak, bilinmemek daha güzel geliyor bana. Olmamak mi gerek ki?
    Ankara çok güzel, ortamin ne güzel. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da daha güzel geliyordu da çok ürkek bir tipe dönüşüverdim. Olmamak çok zor, olmadan olamıyor insan.

      Sen de gel Ankara'ya *.*

      Sil
  2. Tam ben Ankara'dan giderken söylenecek şey mi bu ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereye gidiyorsun ayol?
      Gitme.

      Sil
    2. Eskişehir'e gidicem pazar günü.. Malum okullar açılıyor (:

      Sil
    3. E tatilin olunca görüşürüz *.*

      Sil
  3. Ahhhh çok tatlısınız. :)
    Umarım bütün sorunlarını halledersin, diğer videolarına da baktımda gittikçe de güzelleşmişsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Mert allah iyliğini versin. Ben de kim bu diyorum ahah :D
      Teşekkür ederim utandım *.*

      Sil
  4. Cidden çok tatlısınız ama yaaa :)

    Ben de Esin gibi birini bulabilsem Özlemcimle iyiydim kaybolmuş o geçen ay peşine düşmem gerekecek doktorun sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Esin kaybolsa ben de peşine düşerim herhalde ya. Doktor mühim.

      Sil
  5. ölmek istiyor gibi gözükmüyorsun, bu iyi bir şey sanırım. bir de tatlıymışsınız cidden, bu da iyi bir şey, hatta bu kesin bilgi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe bir öyleyim bir böyleyim.
      Teşekkür ederiz :D

      Sil
  6. summer biliyom eveet. ne şeker olmuşsunuz. amerikan kültür mü. kavaklıderede di mi. oraya mı gittiniz yaa.

    senin matilda vardı roald dahl. ne güzelmiş. okuyom da. görüşürüz yinee :) ankarada blogçu çok ki doğru. du aklıma gelince senin sevceklerinden sölerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matilda çok güzel evet ya. Amerikan Kültür'e gittik Kızılay'da bi yerlerdeydi.

      Sil
  7. matilda yazın ne zamandı yaaa. bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerde o Deep.
      Alıntı biloğundan bak istersen, daha kolay bulursun.

      Sil
  8. bu kız, ne güzel şarkıymış ya bilmiyodum :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel olmuş buluşmuşsunuz :)
    Ben daha bu hafta sonu geleceğim Ankara'ya. Gelir gelmez ayarlayalım en yakın zamana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet. Seni de andık tabii ki. Gelince haber et bi buluşma daha gerçekleştirelim :D

      Sil
  10. Videodaki Cessie ile bu yazıları yazan Cessie aynı mı ya diye düşündüm yazıyı okurken. Videoda ne kadar pozitifsin Cessie. Üstelik arkadaşların hep yanında, ne kadar şahane bir olay bu. Bak ben yeni okula başladım daha hiç arkadaşım bile yok. Bahçede bir başıma dolaşıyorum. Esin'in kıymetini bil derim. Gerçek bir kişiliği var onun. Doğru insanlarla arkadaşlık kurduğuna inanıyorum ben. Keşke ben de senin kadar pozitif olabilsem videolarda. Şimdilerde kameralardan kaçıyorum. Sözün özü: Böylesine şahane bir insanın mutsuz olması beni üzüyor. Summer'ı gördüm sevindim valla, uzun zamandır duymuyodum sesini. Siz iyi arkadaş olacaksınız bence. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Vişnecim, ben arkadaş ortamında genelde pozitifimdir. Gerçi bir ara Summer'ın da başına ekşidim bölümden nefret ediyorum falan diye. Bir anım bir anımı tutmuyor ki.

      Arkadaş konusunda gerçekten şanslıyım. Şansım lisede döndü benim, o zamana kadar yapayalnızdım. Lise yıllarında çok iyi insanlar tanıdım, sonrasında da sürdü bu böyle. Summer çok tatlı, umarım o da benim hakkımda olumlu fikir edinmiştir de arkadaş oluruz. Yolun Ankara'ya düşerse sen de muhakkak haber ver, buralarda da arkadaşların var aslında. Konuşmak istersen de her zaman :)

      Sil
    2. yaa ne demek olumlu fikir edinmek çok tatlısın o kadar ttalısın ki çok şanslıyım yaa <3

      üniversitemin ilk günlerinde seni görmek yıllarca en yakın arkadaş olduğun ama bir yerde birbirimizin izini kaybettiğim bir arkadaşımı görmek gibiydi. Bloglar sağolsun. Sanki bu ilk buluşmamız değil de geleneksel bir buluşmaymış gibi hissettim *.*

      Sil
    3. Gelenekselleştirelim zaten bence :D Yine buluşalım biz her hafta sonu Kızılay'dayız Burcucumla :D Ne zaman istersen *.*

      Sil
  11. yaa keşke burger'dan çıkarken değil de videoyu çekmeden önce şöyle bir tuvalete gidip kendime baksaymışımasdfg bir garip çıkmışım :(

    ama çok güzeldi o günn! *.*

    iyi ki varsın cessie ya <3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya neden öyle diyosun gayet tatlısın Summer :)
      Bi' daha yapalım.
      YILBAŞINDA PAVYONA GİDELİM *.*

      Sil
  12. Buluşmanız çok tatlı olmuuşş :)Hep özeniyorum ben yaa.Ama buralarda kimse yok ki :(
    Çok tatlısınız :)

    YanıtlaSil
  13. bu video ne güzel olmuşşşş :) Çok tatlı.Bayıldım buna.

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;