3 Ekim 2014 Cuma

Book Challenge

Yine biriktirdim biriktirdim geldim. Baş ağrısı içerisinde yazıyorum yazıyı, içimdeki sıkıntıyı atayım diye biraz da. Bu kitap meydan okuması benim darlanıp darlanıp ne yazacağımı bilemeyişlerime yaradı. Neyse...

16.GÜN: EN SEVDİĞİNİZ KADIN KARAKTER
Evvela Bellatrix'i şuraya bir koyayım istiyorum. En sevdiğim kadın karakter diyince ilk o geldi aklıma.

İkinci olarak Trevanian'ın Katya'sı var galiba. Onların da dışında... düşünüyorum ama çok sevdiğim bir kadın karakter bulmakta zorlanıyorum. A-ha buldum tabii.

Austen'in Elizabeth'i nasıl unutulabilir ki? Bir de Ayn Rand'ın kadın karakterlerine gıcık olmayla karışık bir sevgi duyuyorum çünkü gerçekten çok güçlü kadınlar oluyorlar. Edebiyatın ve dünyanın daima, güçlü kadınlara ihtiyacı var arkadaşlar.

Bu kadar geldi aklıma.

17.GÜN: EN SEVDİĞİN KİTAPTAN EN SEVDİĞİN ALINTI
Tabii ki böyle bir seçim yapmak çok zor bu yüzden ben birkaç tane paylaşacağım. İlki, hayatımı bir noktadan bir başka noktaya çektiğine inandığım Martin Eden'den: "O ölümden korkmuyordu. Yaşamın tüm biçimlerine karşı sert ve küçümseyiciydi. Yine de, ölürken yaşamı sevdi." Kitabı 15-16 yaşlarındayken okumuştum, cümle aynen böyleydi, aklımdan yazdım. Asla unutmadığım tek alıntı olabilir.

Tek alıntı dedim ama, düşününce varmış öyle unutmadığım alıntılar. Mesela Bukowski'den var bir tane, Ekmek Arası'ndan: "Hiçbir şey söylemedim, çünkü nefret ediyorsan yalvarmazsın."

James Baldwin'den var bir tane, Bir Başka Ülke'den: "Tekerlek olmayı istedin mi hiç?"

Bir tane de Turgut Uyar'dan alıntı yapmak istiyorum: "evet şimdi ne var bakalım avucunda / dövüş mü, yenilgi mi, bir bulut parçası mı"

18.GÜN: SENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN BİR KİTAP
Bu kitap hakkında sağda solda bir şeyler okuyup durdum. Sonra Tim Burton'ın da filme uyarladığını öğrendim, bir heyecan, bir beklentiler... Böyle olunca hayal kırıklığına uğradım, bu muymuş dedim tabii ki.

Ama filmini çok beğendim. Hatta filmini daha çok beğendiğim tek kitap olabilir. Durun bakayım bir zihnimi yoklayayım...
...
..
.
Evet ya, aklıma gelmedi başka. Hakikaten filmini daha çok beğendiğim tek kitap. Durun meyveli yoğurt alacağım. Geliyorum.

19.GÜN: FİLMİ ÇEKİLMİŞ OLAN SEVDİĞİN BİR KİTAP
Hemen düşünmek istiyorum. Hem filmi hem de kitabı beğenmiş mi olmalıyız bu madde söz konusu olunca anlamadım ama, Ayn Rand'ın kitaplarını beğenirim mesela, filmleri çekilmiş ama filmleri beğenmiyorum.

Hem kitaplarını hem de filmlerini (biraz burun kıvararak da olsa genel olarak) beğendiğim, Harry Potter serisi var mesela. Bir Düş İçin Ağıt var bir de, o da güzel.

Dün Burcu ve Utku'yla çok güzel bir gece geçirdik. Size detaylarıyla anlatacağım Utku fotoğrafları gönderdiğinde. Bir gideyim belki okurum belki bir film izlerim.
Başım fenaaa...

3 yorum:

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;