21 Ekim 2014 Salı

kelime mimi

Hatırlıyorsanız belirli kelimeleri kullanarak bir öykü yazmıştım. O mimi Görkem de yaptı benim isteğim sonucunda eheheh. Onun öyküsünü de paylaşmak istedik, şöylece bırakıyorum:

ağzındaki bok tadıyla uyandı yine salak bir sabaha. sabah salak olmadıydı çünkü onun depresif hissetmesi gerekiyordu. ne de olsa tüm bilgi birikimi (!) ve çevresi onu böyle hissetmesine zorluyordu. o da bu halini gülünç buluyordu ama  aniden kesiyordu o gülme hissini, iyi hissetmemeliydi !

salak sabaha piposunu tüttürerek başladı ağzındaki bok tadı yetmezmiş gibi. gerzekçe bir hevesle başladığı sigara yeterince 'havalı' değildi artık.bilge insan fotoğraflarında gördüğü pipodan çekmeliydi tütünü ciğerlerine. bu halini aynada gördü bi anda. yarı çıplak,saçı başı karışmış ağzında pipo olan on sekizlerinde bir ergen. dayanamadı, güldü bu haline işin kötü yanı gülümsemesini kesemedi.

evinde bir parti verecekti bu akşam, o havalı çocuk annesinden izin dilenmişti bu gece için. her hareketi ikilem ve çelişkilerle doluydu, alışıyordu buna.

annesiyle babası çıkmadan önce annesi 'dolaba sakızlı muhallebi koydum oğlum' dedi. kahkahayı basmak geldi içinden siyah rujlu kızlara haydi muhallebi yiyelim diyemezdi ya ! bu kahkahayı da gömdü içine ve 'ellerine sağlık anne' diyebildi.

arkadaşları yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. siyah rujlu kızlarda geldi.bu kurmaca hayatında en yakın hissettiği arkadaşı kıvırcık kız da geldi.çiçek desenli bacakları beyaz kızda geldi. bu kız elinde bir yelpaze tutuyordu.hava göt dondurucuydu,kız kısacık giyinmişti ve elbisesine uygun bir yelpaze kondurmuştu eline! yine bir kahkaha attı,içine doğru. bu gerçek dışı yaşam onu korkuttu bir anlığına ama etrafına bakınca hemen geçti bu korkusu adapte oldu yeniden, saniyeler içinde...

herkes tamam gibiydi, kıvırcık,samimi arkadaşı bir fatih abi'den bahsediyordu. belki  'uğrar,bizim komsumuz,eve onunla dönerim' dedi.arkadaşları artık parti başlasın istiyorlardı 'müziiik' diye bağırdılar. aklından psy geçiyordu. 'ama olmaz' dedi kendi kendine. milyarlarca insanın dinlediği şarkılar yapan bi adamın müziğini açamazdı böyle yalan bir partide.az duyulmuş hatta mümkünse siyah rujlu kızların duymadığı  bir parça bulmalıydı. buldu ve açtı müziği. istemeyerek dans etmeye başladı. mecburdu ! dolapta sakızlı muhallebi olduğunu bilerek dans etmeye devam etti.

bir saat geçmeden  partide içki olmadığı keşfedildi ! bu bir felaketti. hemen babasının arabasının anahtarlarını aldı ve  yola koyuldu. aklına ehliyeti olmadığı geldi ama bu kurmaca hayatına göre bu onu daha havalı yapardı. bir kez daha güldü içine doğru.arabada yalnız olmasına rağmen içine gülmüştü. bu onu tekrar korkuttu,bi anlık.. neyse ki içki dükkanını görünce o an geçti..alabildiğince aldı içkileri ve döndü eve.

evdeki farklılığı  ellerindeki içkilere saldıran siyah rujlu kızlara rağmen fark etti.kıvırcık arkadaşının yanında bi 'adam' vardı.bu adam gecenin basında bahsi geçen fatih abi olmalıydı. yanlarına oturdu,selamlaştı ve sohbete bıraktı kendisini bangır bangır müziğin içinde.tiyatrodan bahsediyorlardı...

hiçbir şey anlamıyordu bu sohbetten. oyunun adı yastık kılıfındaki yalnızlıktı. bunu anlayabilmişti sadece. bu boktan hayatında hep cahil hissediyordu zaten. dinlemeye devam etti istemsizce.saatler süren ve tek kelime etmediği bu karşılıksız sohbet sonunda yine tek laf etmeden mutfağa yöneldi ve elinde bir kase sakızlı muhallebi ile döndü.siyah rujlu kızın yanına oturdu ve yemeye başladı.


gerzek sabahı  muhallebili akşama çevirmişti.bu dönüşümün sebebi fatih abisi ve hafta sonu göreceği tiyatro oyununun heyecanıydı. ve dayanamayıp bir kahkaha patlattı. bu sefer gerzek kalabalığa doğru ... 

6 yorum:

  1. Çok hoş bi taşla iki kuş gibi hissettim :D ellerinize sağklık ben beğendim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de yapmaktan keyif aldık :D Teşekkürler <3

      Sil
  2. Haha süpermiş.Siyah rujlu kızlar ve sakızlı muhallebi uyumu bir harika olabilir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehe Görkem adına ben teşekkür edeyim bari.

      Sil
  3. okul ev her şey yolunda mııı :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;