18 Şubat 2015 Çarşamba

müzikli meydan okuma 6 ve çeşitli hadiseler

İnsan hayatının çok ucuz olduğu bir memlekette yaşıyoruz. Şimdi birkaç bir şey söyleyip bu konuyu kapatacağım. Dün Nuh Köklü'nün öldürüldüğü haberini aldım. Ben hiç tanımıyorum, kimdir nedir bilmiyorum ama içim acıdı tabii ki. Adam kartopu oynarken bir esnafın camına geliyor, bıçaklıyor. Ben anlamıyorum nasıl bir rahatlık bu, yani ya bu insanların akıl sağlığı ciddi anlamda yerinde değil ya da göze alıyorlar bir insan öldürmenin karşılığında ödeyecekleri bedeli, o da ne kadarsa işte.

Öbür yandan bir millet vekili çıldırıp tokmakla ortalığı dağıtmış, toplantıda dört kişi yaralanmış. Ay buna çok sinirlerim bozuldu. Valla güldüm ağlanacak halimize, hala gülüyorum. Ya sen Thor musun bi' kendine gel? fjdslgkd

Bu gün Mehmet Ali hoca anne ve bebekteki kan uyuşmazlığını anlatırken söyledi; bu ülkede kendi başına doğum yapan kadın oranı %40, bir ebe yardımıyla doğum yapan kadın oranı %40, hastahanede doğum yapan kadın oranıysa sadece %20'ymiş. Bu yüzden, önüne geçilebilecek bir durumun önüne geçilemiyor, her yıl dünyaya beş bin civarında zihinsel anlamda problemli, ciddi anlamda problemli bebek geliyormuş. İşte bu kadar gelişmiş bir ülkeyiz, köprüyle yolla olmuyormuş bu işler.

Canınızı böyle sıktıktan sonra, müzikli meydan okumaya geçiyorum. Altıncı günün sorusu, kendimizi güçlü hissettiren şarkının hangisi olduğu. Bu soruyu okuyunca aklıma çok net bir isim geldi: Ozzy Osbourne. İnsanlara doğru şarkıyı dinletirseniz, dünyayı yakıp yıkabilirler bence.

Niyeyse şeyapamadım, ekleyemedim orijinal videoyu, konser kaydıyla idare edelim artık, naapalım?

Onun dışında bana kendimi güçlü hissettiren iki şarkı daha var. Ay çok saçma neden bilmiyorum ama hissediyorum.
Neyden bahsettiği hakkında hiç fikrim yok ama sanırım bir devrim şarkısıymış.
Bu şarkı konusunda videonun büyük etkisi olduğunu inkar edemeyeceğim. İşte böyle kuzucuklarım. 

6 yorum:

  1. Ozzy'nin en güzel şarkılarından :)

    YanıtlaSil
  2. Herr Mannelig'i ben de çok severim. Bir de In Extremo versiyonu vardır ki... Tadından yenmez. Şarkı aslında balad, bir efsaneden alınma. https://eksisozluk.com/entry/8293554

    İkinci şarkı da tanıdık sanki. Çok sevdim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eheh Herr Mannelig'i biliyorum, onun bir üstündeki şarkının ne anlattığına dair bir fikrim yok. Haggard'ın diğer şarkıları da güzeldir ama en bilindik olan bu işte.

      Sevindim sevmene :*

      Sil
  3. milvayı tanımadım du bakayım bi :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;