9 Mart 2016 Çarşamba

Mim Şeysi ve olan biten

Günaydın arkadaşlar. N'apıyorsunuz? Ben uyanık kalabildiğimde kitap okumaya çalışıyorum fakat başarılı olamıyorum. Daha çok Kısmetse Olur izliyorum. Hayatımda bu kadar çirkin ve kadını aşağılayan çok az şey gördüm, böyle yazıyorum diye bana saldıran olur mu acaba? Bilmiyorum hiç. Her ne ise, sonuçta papatyalar çok güzel.

Mektuplarımı gönderemedim, kartlarımı gönderemedim. Tuzluk gibi oturuyorum evde, harekete de geçemiyorum. Bir yerlerimi deldiresim var ama neremi deldirsem ona da karar veremedim. Dövme yaptırmak istiyorum ama elimde çizim de yok, galiba param da yok benim.

Bu gün sonunda dışarıya çıkacağım ve tavuk yiyeceğim!

Geçenlerde Görkem'le buluştuk Beck House'a gittik yüzyıllar sonra. Yolda Yunus'la karşılaştım -liseden arkadaşım, dergi ekibinden. Beraber hamburger yedik sonra o ayrıldı yanımızdan. Hepimizi çok özlemiş falan. Görkem bir liseli toplaşması ayarlarım ben dedi. Ben de "Ben büyük ihtimalle ekerim sizi" dedim daha ne diyeyim eööh.

Geçenlerde İstanbul'a gittim, bir gece kalıp döndüm. Bu hususta anlatacak pek bir şeyim yok açıkçası.

Bütün bunlardan önce abuk subuk kafalar yaşadım yine ve bu konuyu da pek açmak istemiyorum. İlaçlarımı kullanıyorum ve uyuyorum.

Dün annemle konuştuk, Esin'eg itmiş. 437288432.kez aynı şeyi konuşmuşlar benim hakkımda, Esin, ilaçlarını kesinlikle kullansın demiş. Ayşe'den bir numara almıştım, başka bir doktor, arayamadım onu da bir türlü.

Son zamanlarda olan biten bundan ibaret. Çok depresif değilim, çok kötü değilim. Çok mutlu da değilim, normal bir durumdayım sanırım. Şimdi mime geçiyorum. Önce Zihin'de sonra da Bayan Silvia'da gördüm mimi ve yapacağım dedim ve yapıyorum yiha!

1-Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?
Etmiyorum. Özellikle etmiyorum yani. Konusu açılırsa bazen ben de yazıyorum bir şeyler diyorum. En yakınımdakiler (Ebru, Mert, Cansu vs.) biliyor zaten ama kimseden ne okumalarını istiyorum ne de özellikle bahsini açıyorum.

2-Neden blog yazıyorsunuz?
4-5 sene olmuş galiba ben yazmaya başlayalı. Neden blog yazıyorum? Artık alışkanlık oldu herhalde yazmak. Bu yüzden yazıyorum. Onun dışında, nasıl başlamıştım, neden başlamıştım hatırlayamıyorum bile. Kendim için yazıyordum. Hayatım boyunca hep bir şeyler yazdım zaten eften püften de olsa.

3-İlk yazınız ve son yazınız arasında nasıl bir fark var?
İlk başladığımda daha tutukmuşum tabii. Şimdi biraz daha açık ve rahat yazıyormuşum.

4-Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?
Her şeyden önce Mina'yı kattı ve biiiir sürü güzel insan. Ve bir sürü yeni kitap, yeni müzik, güzel paylaşımlar. Daha ne olsun zaten?

5-Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
Önermem. Yazmaya meyli olanları teşvik ederim ama özellikle birilerini sıkıştırmıyorum blog yazmalısın, sen de yazmalısın falan diye.

6-Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz? 
Valla görselleri çoğunlukla tumblr'dan çarpıyorum ya da internetten buluyorum. Zaten ben çok dolu bir blog yazmıyorum, kendi hayatımı, düşüncelerimi yazıyorum. Kendi beynimden ilham alıyorum yani meheh.

7-Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyor musunuz?
Hayır kuramıyorum. Şöyle, çok sevdiğim blog yazarları var. Bazılarıyla nadiren diğer mecralardan da konuşuyorum ama nadiren. Mina ile yüz yüze görüşme fırsatı da buldum mesela ve buna çok seviniyorum, onun dışında Aylin'le de. Ama şöyle bir gerçek var ki hepimiz, günlük yaşamda en yakınımızdakilerle iletişim halindeyiz çoğunlukla ve maalesef kimseyi arayıp soramıyorum, peşini kovalayamıyorum. Galiba hayırsızım biraz. Ama hepsi benim canlarım :*

8-Şikayetçi olduğunuz konular var mı?
Bayan Silvia'nın yanıtını kopyalayıp buraya yapıştırabilirim. İnsanın bilgili olduğu konuda kaliteli şeyler yazmasını destekliyorum, bunun dışında her alanda yapılan her şeyden şikayetçiyim. Ha diyeceksiniz ki sen çok mu biliyorsun? Bilmiyorum ama benim kulvarım farklı. Benim gibi yaşadıklarını yazan buraları günlük gibi kullanan insanları bir köşeye ayırıyorum, onların da kaliteli olanı ve boş olanı vardır. Çok fazla takip edemiyorum uzun süredir ben. Onun dışında "moda blogum var" diyip modadan birhaber olan ve her gün o gün giydiği şeyi çekip yayınlayan insanlar, makyaj konusunda ciddi bir bilgisi olmayıp aynı şekilde bu hususta yazan insanlar, kitap blogu olup edebiyat anlamında dişe dokunur hiçbir şey yazmayan insanlar -ki bu konuda beni de eleştirebiliriz kjfds- boş kalabalık bence. Ama en nefret ettiğim şey, iyi yazdığını sanıp kötü yazan insanlar. Yani gerçekten ortalıkta o kadar çok yazar/şair türedi ki ve öyle boş bir egoları var ki ıığğğh! Ama yeryüzünden silinip gitsinler de demiyorum tabi, onlar da varlar ve var olacaklar ve takip etmediğim sürece umrumda da değil.

Özellikle birilerini mimlemiyorum, yapmak isteyenler yapsın.
Sizleri seviyorum :*

8 yorum:

  1. Blog yazmak bende de alışkanlık oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden heyecanla Virginia Woolf yazısı bekliyorum :)

      Sil
    2. Yorumunu daha bir saat önce gördüm ve jet gibi yazdım bir tane :)

      Sil
    3. Yihaa hemen okuyacağım!

      Sil
  2. ben her alanda yazan insanları seviyorum galiba ya.Tabi özellikle belli alanda iyi kişiler o alana yönelsin de benim gibi garibanlar ne yapsın ya.Özel yeteneğim yok Cessie anlıyor musun canım yüzümüze yüzümüze vurma istersen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ki benim de yok. Zaten görüyosunuz saçmalıklar buhranlar daha çok saçmalıklar ahahah. Başka da bir şey yok kendi blogumda da. Ama olsun hepimiz çok tatlıyız yine de *.*

      Sil
  3. Son yanıtına katılıyorum. Örnekler de çok yerinde olmuş, benim de yaptığım oluyor ama kişisel bloguz şunun şurasında :)

    Bu arada Kısmetse Olur'u saatler uymadığından hiç izlemedim ama herkesin dilinde, nedir neyin nesidir o ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize her şey mübah :P Yani ben de her türlü eleştiriye açığım sonuçta o yüzden biraz dilimin kemiği olmadı. Sen de malsın diyen çıkarsa, ok derim.

      Kısmetse Olur dünyanın en saçma programlardan biri. Anlatmakla olmaz, yaşamak gerek onu.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;