13 Haziran 2016 Pazartesi

hangimiz aşk için bileklerimizi kesmedik ki çocuklar?

tabii ki mübalağa ediyorum, hiç birimiz kesmedik aşk için bileklerimizi. kesmeyelim de zaten, çünkü neden keselim ki? kinaye yapmıyorum, cidden kesmeyelim.

bu kieslowski'nin dekalogları efsane, her birinin üzerine uzun uzun yazabilirsin oturup. hep de çok kritik konular mevzu bahis. şimdi ben altıncı dekalogdan bahsediyorum, uzun uzun anlatmayacağım. başka şeyler anlatacağım.

geçen gün görkem'le buluştuk, dedi ki "aşk yok ya, yalan hepsi." ben de dedim ki "aşk nasıl yok ya? 21 yaşında aşkın olmadığını nasıl söyleyebilirsin? aşka 21 yaşında inanmiycan da ne zaman inanıcan?" bu nesil öldürecek beni, yahu bileklerimi kesmek istiyorum. AŞK YÜZÜNDEN DEĞİL AMA. şimdi biraz toparlamaya çalışıyorum.

şimdi benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla, biz korkak şehir bebeleri olarak hayal kurmuyoruz. yüksek ideallerimiz (iyi bir iş bulmaktan bahsetmiyorum) yok, sıkı sıkıya sarıldığımız inançlarımız yok. ama bir önceki nesil buna sahipti, onlar değilse onlardan öncekiler sahipti çok iyi biliyorum. onlara sesleniyorum, nerelerdesiniz ya? hadi iki lafın belini kıralım.

dün değil önceki gün orta yaşlı bir adamla tanıştım ve ona dedim ki "bu dünya benim idealizmimi yıkamaz!" tabi bu bir yalan ebesini bile siker aslında. tabi bir başka açıdan bu idealizm değilmiş, uğur bey öyle diyor, bu spiritüalizmmiş. ismine ne dersek diyelim, bu dünyanın ebesini bile sikebileceği inançlarım var ve ayh nasıl anlatmalı dünya dönüyor... demem o ki bu dünya beni yıkar da, onları yıkamaz. o yüzden hastanelik olacak kadar bileklerimi kesmiyorum nfdjkgfd. of burda ne anlatıyorum size ben ya?

barıştım, her şeyle barıştım vallahi. şurada üzerime benzin döküp yaksalar bir durun ya demeyeceğim herhalde, öyle bir ruh hali içindeyim. ne diyeyim şimdi, aym ve'ting hiiiir!

8 yorum:

  1. aşk vardır, ilk görüşte aşk zaten vardır ve tarafımca kanıtlanmıştır, hayaletler vardır, cinler vardır, periler vardır, uzaylılar vardır, sadakat vardır, fedakarlık vardır. tankla tüfekle, ağır sanayi hamlesiyle gelsinler yine vardır. ben yok desem de, onlar yok dese de vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanıyorum aşkın bütün hallerine. Yok diye diretiyorsak biz var edememişizdir içimizde. 😒

      Sil
  2. Nasıl aşk yok ya.. Offf. 21 yaşında olduk hepimiz, kimisi aşıktı kimisi değildi ama aşk hep oldu. 31'inde de olacak 41'inde de. Aşksız yaşanır mı ?? Gençler yapmayın :( Evet, modern yaşam "geliştikçe" aşk da idealler de giderek zor bulunur oldu bu hayatta. Kabul ediyorum ama aşk bitmez. İdealler hiç bitmez. Son günlerde şöööööle bir geçmişe ışınlanıp ergenliğime geri döndüm sanki, herkesten ve her şeyden nefret ediyorum modundayım. Koskoca adam olduk, biri de çıkıp ne bu ergenlik demiyor. Zaten kimse de kalmadı burada, benim kulağımı çekecek. Mutsuzum mütemadiyen. O yüzden sürekli yazıyorum. Çenem düştüyse bilin ki ters bir şeyler dönüyor. Game of Thrones izlerken bile kızacak bir şeyler buluyorum. Senariste falan sövüyorum bölüm sonlarında. Neyse. Geldim burada atmosferi rezil ediyorum, sustum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Zihin, ben hep ergenim. Ergen doğdum ergen öleceğim :) Tüm insanlardan nefret ediyorum, aynı zamanda her şeyi de deli gibi seviyorum. Aşk yok diyenin de ağzına kürekle vurmak istiyorum. -.-

      Sil
  3. ahahahaha. 21. yy gençlerinin tek sevdiğim özelliği gelecek diye bir şey olmadığını fark etmeleriydi. ideallerin yaşamanın milyonlarca yolundan sadece biri ama diğerlerinden "yüksek" değil cassieciğim, milenyum ruhuna kaptır kendini biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdeallerimin diğerlerininkinden yüksek oluşundan değil geleceğin var olmayışının yarattığı buhranı çocukların idellari olmayışının tetiklediğinden bahsediyordum. Düşündüm onu, tüm yaşamının simülasyon falan olduğunu öğrensen ne fark eder? Gelecek yok, olmasın da. Hayatın yine de senin hayatındır, hayat yapmak istediklerinle ve inandıklarınla güzel.

      Sil
  4. verdiğin örneklere bakıyorum da cessie barışmış gibi değil de cinnete 5 kala gibisin.Fırtına öncesi sessizlikte misin nesin ? bak şimdiden anlaşalım yakılmak,yıkılmak,orayı burayı kesmek yok.Git bir dövme daha yaptır canım sen rahatlarsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ya fırtına falan, gereksiz şeyler aslında bunlar :D yani, sakinim cinnete beş kala gibi hissetmiyorum. Kampa da geldim müzik falan var, huzurlu. :)

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;