25 Şubat 2018 Pazar

okuduklarım ve olan biten

Dün sabah, on gibi Cansu'yu uyandırdım. Kalan ıvır zıvırları toparlayıp evden çıktık, taksi çağırdık. Taksici şerefsiz bir hırt olduğu için bizi abuk subuk yollara sürükledi ve hayli yüklü bir para aldı. Taksici ile bir kavgaya tutuşamayacak kadar bitkindim. Eve geldik, her şeyi dört kat yukarı taşıdık. Portakal yedik, sigara içtik ve bira içmeye Kızılay'a geçtik. İkişer yetmişlik yuvarladık, saçma insanlardan ve edebiyattan konuştuk, sonra ben ağlamaya başladım. İkimizin de pestili çıkmış olduğundan kalktık, ev kirasını çektim ve eve yollandım. Dikimevi'nde indim sonra yürüdüm eve. Yol üzerinde bir zerzevatçı gördüm, dükkanda gerçekten "ZERZEVATÇI" yazıyordu. Kelimenin anlamını bile bilmiyorum. İçeriye kafamı uzatıp "Bez dolabınız var mı?" diye sordum, varmış. Koltuğumun altında bez dolap, kulağımda 21 Pilots, tepemde de yağmur damlaları, yürümeye devam ettim. Eve gelince hiçbir şeye dokunmadım.

Bu sabah eşyalarımı boşaltıp yeniden yerleştirmeyi başardım, kitaplarımı odamdaki sandığın üzerine dizdim. Oyuncak bebeklerimi kitapların üzerine oturttum. Kupalarımdan birini kalemlik yaptım. En sevdiğim çizimleri ve kolajımsıları Toki'den buraya getirmiştim, duvarıma astım. Derya'nın arkadaşları gelmişti, hep beraber kahvaltı yaptık sonra odama çekildim.

Bir ara açılmayan baza ile cebelleştim, neden açılmadığını da asla anlayamadım. "Bozuk baza almışız lanet olsun" diye çöküp ağlayacaktım ki, taşırken açılmasın diye bağlamış oldukları aklıma geldi. Hayır efendim bazada hiçbir sorun yokmuş. Tüm gün internet başında boş boş dolandım ve biraz da kitap okudum. Onlardan bahsedeyim.

Fadikler'le çıktığımızda Dost'a uğramıştık. Takip ettiğim tek çizgi roman serisi olan Coffin Hill'in ikinci cildi çıkmıştı fakat çok pahalıydı. Annemi aradım ve "Anne, biliyorsun ki sevgili kızın olarak çok zor günler geçiriyorum" dedim. O da "Ben biliyorum senin derdini" manasında bir "Hııı?" dedi. "Bu zor günlerimde bana en sevdiğim çizgi romanı almamda sponsor olarak destek olabilirsin" dedim. Anneme vaadettiğim paranın iki katını ödeyerek Dost'tan ayrıldım.

Dün akşam Karanlık Uğraşlar'ı okudum bitirdim. Fingirdek Eve'in başı bu sefer de buz katili ile dertteydi. Yaşadığı kasabada, kaçırdığı kadınları öldürüp buz tutmuş göllere, sağa sola gömen bir katil söz konusu idi ve kahramanımız bu katilin peşindeydi. Tabii ki yine eş zamanlı gelişen başka olaylar da söz konusuydu çizgi roman boyunca. Bu sıçramaların çok fazla olması beni biraz rahatsız etti. Üç koldan ilerleyen üç farklı hikâyenin hiç birine derinlemesine dahil olamadık ve her şey ama her şey oldu bittiye geldi. İlk cilt kadar sevmedim ikinci cildi ama yine de heyecanlı ve sürükleyiciydi.

Ayh aslında Barış Bıçakçı'nın kitabını da anlatacaktım güya ama hiç halim kalmadı gerçekten. İki şiir bakınayım da yatayım sonra...

6 yorum:

  1. bi dahaki taksi seyahatine bindiğinde gps aç :D yanlış yoldan döndün birader de :P
    barış bıçakçı'nın hangi kitabını almayı düşünüyordun? herkes herkesle dostmuş gibi, güzel kitaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açtık zaten, söyledik de ama adam bizi dinlemedi ki. Barış Bıçakçı'nın Bizim Büyük Çaresizliğimiz kitabını aldım okudum. Herkes Herkesle Dostmuş Gibi'yi de okumuştum. Bir de Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra'yı okudum, en çok Bizim Büyük Çaresizliğimiz'i sevdim.

      Sil
    2. baharda yine geliriz var, o da güzel..
      en seviyorum barış bıçakçı'nın kitaplarını.. son kitabı seyrek yağmur u çok beğenmedim ama :S
      taksiciler pek bi kurnaz oluyor :S

      Sil
    3. Ben de bu kitapla pek bir sevdim. En gümbürtüye giden Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra oldu. Onu tekrar okuyacağım, öteki kitaplarına da zaman içinde bakarım.

      Sil
  2. Bir kitap okuruz; içinde bir cümle çarpar bizi. O cümle beynimizde pelesenk olmuştur artık. O kadar satırlara, paragraflara ve bölümlere ne gerek vardı dedirtircesine hayatın özötini bir cümleyle özetleyiverir bize. Öyle diyor Ian Dallas çok konuştun. sus, yırtınma, debelenme, zarıl zarıl ağlama, çünkü "kalp kalbi bulur" Evet kalp kalbi bulur. Zaten sonrası hiçbir şeyin değeri yoktur. Sufi olursun. Gönül adamı olursun. İyilik meleği olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyecek söz bulamıyorum, çok doğru.

      Sil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;