10 Ekim 2014 Cuma

beklenti mimi ve bir anı

2 Ekim günü, Burcu'yla Utku'yu kampüs dışına çıkmak için ayarttım. Utku oradan AŞTİ'ye gidecekti, bayram nedeniyle. Ertesi gün Burcu, sonraki gün de ben gidiyordum. Gitmeden içelim istedim. Herkes "Ben kahve içerim" diyerek geldi biraları götürdüler arkadaşlar jdgkfd. O geceyi zararlı alışkanlıklar gecesi ilan ettim ve sigara da tüttürdüm. Sigaraya alışmaya çalıştım bir ara ama pek benlik bir şey değilmiş, alışamadım. Her neyse.

Önce tabii ki Dost'a uğradık. Sait Faik'in şiir kitabını aldım, bir de Cemal Süreya'nın Onüç Günün Mektupları'nı. Utku ve Burcu da kendilerine kitaplar aldılar. Oradan Utku bizi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne götürdü. Hemen ilişiğinde Piraye Cafe var, Ankara'da yaşayan herkes biliyordur herhalde orayı. İki senenin sonunda biz de adımımızı atmış olduk. Biraları söyledik ve muhabbete başladık.

Bu yaz pılımızı pırtımızı toplayıp bir otostop macerasına atılmayı kararlaştırdık. Utku çadır getirecek falan... Öyle Ege kıyılarına ineceğiz... Güzel hayaller ama tabii ki Burcu %90 yan çizecek ve bizimkiler beni kalp krizi geçirmekle tehdit edecek falan... Bakalım, ben yine de bu iş için tüm varlığımı ortaya koymaya kararlıyım.

Biraları bitirince ben acıktım diye tutturdum, yemek söyledik. Yemek yedik. Konuşmaya devam ettik tabii ki bıdı bıdı. Sonra Zeytin geldi yanıma, ona yemeğimdeki tavuklardan verdim. Kapkarayız, çok kediyiz, çok cooluz tabii ki. Tek derdimiz de yemek, götüm insanların sevgisine tamah etmiyoruz. Sevmeme müsaade etmedi. Gecenin sonunda kollarıma geldi ama eheh.

Oturmaya devam ederken, birbirimize Sait Faik şiirleri okuduk. Çok güzel bir geceydi aslında, gerçekten öyleydi.

Orada bizim yaşlarımızda bir çocuk çalışıyordu, Berkan ismi. Sonradan geldi muhabbet etti bizimle, biz de yer açtık hemen. Berkan tiyatrocu olmak istiyormuş. İki senedir ısrarla yetenek sınavlarına giriyormuş fakat bir sebepten her defasında başarısız oluyormuş. Bu esnada da Ankara'da tiyatrolarda oynuyor, sezon açılana dek Piraye'de çalışıyormuş. Berkan hayatın ne kadar ana bağlı olduğundan bahsetti. Bir şeylere isim vermek üzerine konuştuk. Sanırım ben çakırkeyiftim, o lezzetli konuşmanın büyük çoğunluğunu hatırlayamıyorum ama üzerimde bıraktığı etkiyi biliyorum. "Ama kalbim kırılırsa" dediğimde "Buna hazırlıklı olacaksın o zaman" dediğini hatırlıyorum. "Korkuyorum" dediğimde "Yapmak istediğin buysa yapacaksın." dediğini hatırlıyorum. Ne bileyim, Berkan, onun söyledikleri, beni bir parça daha cesur kıldı herhalde. Tanıştığıma çok ama çok memnun olduğum biriydi.

Sohbet muhabbet derken saat ilerledi ve biz bir baktık ki kalkmazsak metronun son seferini kaçırıp Kızılay'da kalıvereceğiz! Artık Allah ne verdiyse kafama diktim, jet hızıyla çıktık oradan. Galiba, yine, biraz sarhoş olmuştum. Böylece Kızılay sokaklarında koşmuş ve önüme çıkana selam vermiş, iyi geceler dilemiş olabilirim. Metroya zar zor yetiştik ve ben kahkaha atarak yere çöktüm. Burcu da yanıma oturdu ve son anda Utku da geldi, oysa AŞTİ'ye geçecek sanıyordum. Kitabıma anı olması adına bir şeyler yazmalarını istemiştim. Utku "Sana söz vermiştim. Bunu yazmadan gideceğimi düşünmedin değil mi?" dedi. Gülerek oturduk yerlerde.
bakın bu kadar şişman değilim, kazak kocaman -.-
Galiba en çok ben kahkaha attım ve o an şöyle düşündüm: "İşte başımdan bir serüven geçti, sonunda." Şimdi bu düşüncemin doğruluğundan emin değilim ama bir an için bunu düşünmüş olmak, bir an için var olmuş olmak demek. Neyse işte, çok güzel bir geceydi. Arada tekrarlamaya karar verdik.

Bunu yazacaktım ne zamandır, şimdi mim yapacak olunca araya kaynaştırayım dedim. Sevgili Dördüncü Tekil Şahıs beni mimlemiş, 2015 yılından beklentilerimizi yazıyoruz. Aslında bir öyle bir böyle olduğum şu dönemde ne bekliyorum ben de bilmiyorum ama bir deneyelim bakalım.

  • Kick boksa devam etmek istiyorum zira bundan hem keyif aldım hem de bunu kendime karşı açtığım bir savaş olarak algıladım. En şiddetli isteğim bu konuda pes etmemek. Spor konusunda hiç deneyimim olmadı benim. Bu yüzden her an pes edebilir hissediyorum kendimi. Zaten bir araba dayak yemiş gibiyim, her yanım ağrıyor.
  • 5-6-7 kilo falan fazlam var. Onları vermek istiyorum. Herhalde kendimi biraz daha iyi hissederim.
  • İki senedir 90 kitaba ulaşmayı hedefliyorum, yapamıyorum. Umarım 2015 yılında, 90 kitap bitirme hedefime ulaşacağım.
  • Not ortalaması hep var... Hep yükseltmeye çalışıyorum falan filan.
  • İngilizceye eğilmek, hepimizin ortak sorunu herhalde.
  • ALES falan var artık bir de, ehoooy! 
  • Ya ben en çok ne istiyorum biliyor musunuz? Kendimle olan sorunlarımı çözmek ve bu hayatta her ne isem, her ne olmak istiyorsam o olarak var olabilmek istiyorum. 2015'ten de en büyük ama en büyük beklentim bu.
Mim için teşekkür ederim. Yapmak isteyen herkes yapsın :*

4 yorum:

  1. Rica ederim :) Umarım nasıl var olmak istiyorsan öyle var olursun :)
    Kick boks çok güzel bi fikir amaa :)
    90 kitap mı wuhuu o.O Ama sen gayet iyi okuyosun bence.
    Ay ne çok isteğimiz var ya umarım hepsi gerçek olur bi gün :)
    Bu arada çok tatlı bi anı ve bence bi serüven için iyi bi başlangıç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım var olurum. Bir var olabilsem de nasıl oluyorsam olsam. :D
      Kick boks çok yorucu ve çok eğlenceli, bu gün yine vardı. İki senedir 90 kitaba ulaşamadım ne yazık ki eheh.

      Umarım hepimizin istedikleri olur.

      Sil
  2. ne tatlı bi günmüş :)

    YanıtlaSil

nasiplenin arkadaşlar :)

926 şarkının sadece 200'ünün gösterilmesi ayıp.

Zevkle Takip Ediyoruz:

Kitapkurtları;

Farklı İklimlerden;